25 / 04 / 2024

Kirada sorun yaşayanlar bu habere dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Kirada sorun yaşayanlar bu habere dikkat! Yeni dönem başlıyor!

TBMM'den geçmesi beklenen yeni pakede göre; aralarında kira anlaşmazlıkları gibi vakaların da bulunduğu birçok konuda ilk kapı arabulucular olacak.



KAN DAVASINA DÖNÜŞMEYECEK

Düzenleme ile yargının yükü büyük oranda rahatlayacak. Komşular mahkemeye taşınıp birbirinin yüzüne bakamaz hale gelmekten kurtulmuş olacak. İşler kan davasına dönüşmeden çözülebilecek. Aynı zamanda vatandaş bilirkişi, keşif, avukat ve mahkemeye için harcanan diğer masraflardan da kurtulmuş olacak.

KİRA DAVALARINDA ARTIŞ VAR

Son dönemde gereksiz yere artan kiralar nedeniyle ev sahibi-kiracı davalarında yaşanan ciddi artışın yargıyı zorlamasının da önüne geçilecek. Bu tür uyuşmazlıkların ilk adresi arabulucu olacak.

DAVALARIN YARISI ÇÖZÜLDÜ

Türkiye'de arabuluculuk sistemi 2012 yılında uygulanmaya başlandı. Bu güne kadar zorunlu arabulucuya giden konuların yüzde 50'si mahkemeye gitmeye gerek kalmadan çözüldü. Zorlu bir süreç olan işçi işveren ilişkilerinde ise bu oran yüzde 57'yi buldu.

Kirada sorun yaşayanlar bu habere dikkat! Yeni dönem başlıyor!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Eylül 2022 tarihinde saat 2142'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.41 Türk Lirası, euro 17,84 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş gram altında rüzgarın ne zaman terse döneceğini açıkladı!

Dolar kahini Selçuk Geçer bombayı patlattı, 1 Ekim'e işaret etti!

AKP'ye yakın yazardan flaş EYT iddiası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön