24 / 04 / 2024

araştırmalara göre en pahalı şehir hangisi

araştırmalara göre en pahalı şehir hangisi

1949 yılında Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı tarafından neşredilen konjonktür adlı dergide, gıda masrafları baz alınarak yapılan şehirler arasında ki mukayesede en pahalı şehir İstanbul'muş. En pahalı ikinci şehir ise İçel'miş.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

Kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olan Bitcoin 6 haftanın en yüksek seviyesini görürken, ralliye diğer kripto varlıklar da katıldı. Araştırmaya göre kripto parayı duyanların oranı yüzde 99’a ulaştı.

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

En çok nerede deprem oluyor?

Doğal afetler arasında depremler, dünyanın çeşitli bölgelerinde yıkıcı etkileriyle karşımıza çıkıyor. Son araştırmalara göre, depremlerin en yoğun ve tehlikeli olarak yaşandığı bölgeler belirlendi.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Esenyurt Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru 20 Nisan 2023!

Esenyurt Üniversitesi akademik personel bünyesine yeni Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi ekleyeceğini açıkladı. Son başvuru 20 Nisan 2023 olarak belirlendi.

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alacağını duyurdu. Son başvuru 10 Nisan 2023…

Bu araştırma emeklilerin canını sıkacak! İkramiyeler şimdiden eridi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın yayımladığı araştırmaya göre, emeklinin resmi enflasyona göre 5 senelik ikramiye kaybı 10 bin TL'ye yaklaştı.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

araştırmalara göre en pahalı şehir hangisi Haberi

araştırmalara göre en pahalı şehir hangisi




En pahalı vilayet


Yapılan mukayesede İstanbul olduğu anlaşıldı.


  Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı tarafından neşredilen konjonktür dergisinde belirtildiğine göre gıda masrafları bakımından vilayetler arasında yapılan bir mukayesede en pahalı vilayet olarak İstanbul gelmektedir.

  Memleket ortalaması 100 kabul edildiğine göre muhtelif illerdeki gıda masrafları şu şekilde görülmektedir:

  İstanbul 114, İçel 106, Denizli 104, Konya ve Antalya 102, İzmir, Zonguldak ve Seyhan 101, Trabzon, Kastamonu ve Eskişehir 100, Elazığ 99, Ankara 96, Edirne ve Samsun 95, Kayseri ve Diyarbakır 94, Sivas 91, Giresun 90, Erzurum 88.


Akşam Gazetesi 7 Eylül 1949



Abdullah Kutalmış...