20 / 04 / 2024

arazi imar planı ayarı

arazi imar planı ayarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından temmuzda gerçekleşen İmar Kanunu değişikliği kapsamında Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Yönetmeliği sil baştan değişti....

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

DAP Yapı Nişantaşı projesin imar planı askıda!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisinin imar planı askıya çıkarıldı. DAP Yapı tarafından proje geliştirilecek arazi üzerinde konutlar için 10, ticari alanlar için 5 kat sınırı getirildi.

Kuşadası'ndaki 24.2 milyon TL'lik arsanın imar planı değişti!

Aydın Kuşadası'nda bulunan 24 milyon 200 bin TL'lik arsanın ne şekilde değerlendirileceği merak konusu oldu. 9 bin 958 dönümlük arsanın imar planı ticari alan olarak değiştirildi. Arazi üzerine 5 katlı belediye hizmet binası, restoran, kafe ve ticari birimler inşa edilecek.

Florya Atatürk Ormanı'na komşu konut alanı imar planı askıda!

Florya Atatürk Ormanı'na komşu 34 bin 353 metrekarelik arazi için Konut Alanı, Dini Tesis Alanı, Park Alanı ve Sosyal Tesis Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Spor Genel Müdürlüğü İstinye arazisine imar planı değişikliği!

Spor Genel Müdürlüğü'nün içerisinde atış poligonun da yer aldığı İstinye arazisine imar planı değişikliği gündemde. 126 bin 984 metrekarelik arazi için plan değişikliği 10 Ekim'de yapıldı...

İmar planında TAKS nedir?

Taban alanı kat sayısı, arazi eğimi nedeniyle tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm bodrum katlar ile zemin kat izdüşümü birlikte değerlendirilerek hesaplanıyor. Peki, imar planında TAKS nedir?

Nazım imar planı değişikliğine itiraz!

Arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerinin gösterildiği plana nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planı değişikliğine itiraz edilir mi? İşte, nazım imar planı değişikliğine itiraz dilekçesi!

Nazım imar planını kim yapar?

Arazi parçalarının genel kullanılış biçimleri, başlıca bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunlukları ve yapı yoğunlukları gösteren plana nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planını kim yapar?

İmar planı olan yerlerde ifraz!

İfraz hattı, parselleri birbirinden ayırmak ve arazi ve arsa düzenlemesine esas olmak üzere uygulama imar planında yapı adası veya parsel üzerinde belirtilen hat olarak tanımlanıyor. Peki, imar planı olan yerlerde ifraz nasıl yapılır?

Nazım imar planı nasıl hazırlanır?

Nazım imar planı, arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu gösteriyor. Peki, nazım imar planı nasıl hazırlanır?

1/2500 ölçekli imar planı nedir?

İmar Kanununun 18. maddesi uyarınca yapılacak arazi ve arsa düzenlenmesi ile ilgili esaslar hakkında yönetmelik kapsamında 1/2500 ölçekli imar planlarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, 1/2500 ölçekli imar planı nedir?

arazi imar planı ayarı Haberi

arazi imar planı ayarı

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Yönetmeliği sil baştan değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından temmuzda gerçekleşen İmar Kanunu değişikliğine göre Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Yönetmeliği'ne yeni maddeler eklendi.Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; yeni dönemde imarsız yerlerin imar planlaması yapılırken okul, park, ibadethane, yol, yeşil alan gibi kamu hizmetleri için ayrılacak Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) oranı yüzde 40’tan 45’e çıkarıldı.

Ancak okul, hastane, öğrenci yurdu gibi kamu hizmetine ayrılan yerlerde plana uymak koşuluyla mülk sahiplerine özel tesis kurma hakkı tanındı.

7 AYDIR BEKLENİYOR

Belediyeler başta olmak üzere ilgili tüm sektörlerin 7 ay boyunca beklediği Arazi ve Arsa Yönetmeliği, dünkü Resmi Gazete’te yayımlandı. İmar Kanunu kapsamında, arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde, ne şekilde uygulanacağına ve tereddüte düşülen bir çok noktaya açıklık getiren düzenlemenin tanımlar maddesine...