23 / 04 / 2024

arazi kiralama sözleşmesi örneği

arazi kiralama sözleşmesi örneği

Arazi kira sözleşmesi, arazisini kiraya veren ve kiracı arasında yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arazi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte arazi kira sözleşmesi formu..

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, bir gayrimenkulün kiralamaya konu olması halinde iki tarafın da haklarını korumak için imzalanıyor. Kiralama süresince ve sonrasında hak kaybı ya da herhangi bir sorun yaşamak istemeyenler eksiksiz bir kira sözleşmesi imzalamak istiyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2022...

TSKB GYO 2021'de 1.7 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO'nun kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen satış ve kiralama işlemleri kapsamında; 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 1 milyon 772 bin 788 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı. 

Doğuş GYO borç azaltmak için Kuveyt Türk ile sat ve geri kirala sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı...

Özak GYO 6.2 milyon TL'lik kira ve 6.6 milyon TL'lik satış sözleşmesi imzaladı!

Özak GYO Bulvar 216, 34 Portall Plaza ve İş İstanbul'da 2019 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 6 milyon 289 bin 308 TL ve 5 bin 520 euro tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı ve Hayat Tepe projesinde ise 6 milyon 644 bin 724 TL +KDV tutarında satış işlemini gerçekleştirdi.

TSKB GYO 2018'de 1 milyon TL'lik kiralama sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO tarafından 2018 yılında mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 1 milyon 63 bin 554 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzalandı...

Utopia World Hotel için satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesi imzalandı!

Utopya Turizm İnşaat, Utopia World Hotel için ATG Anex Tourism Group'un ilgili şirketi Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. ile 4 Aralık 2018 tarihinde Satın Alma Opsiyonlu Kiralama Ön Sözleşmesi imzaladı..

TSKB GYO 2017'de 2.5 milyonluk kiralama sözleşmesi imzaladı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortakığı 2017 yılında toplam yıllık 2 milyon 505 bin 135 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO 2017'de 92.7 milyonluk kiralama sözleşmesi imzaladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017'de KDV dahil 92 milyon 708 bin 233,33 TL kiralama sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO 2017'de 146 milyonluk alım-satım sözleşmesi imzaladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında KDV dahil 146 milyon 964 bin 947,33 TL'lik  alım-satım kiralama sözleşmesi imzaladı.

Doğuş GYO 2017'de 8 milyonluk kiralama sözleşmesi imzaladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2017 yılında KDV hariç 8 milyon 67 bin 806,23 TL kiralama sözleşmesi imzaladı...

arazi kiralama sözleşmesi örneği Haberi

arazi kiralama sözleşmesi örneği

Arazi kira sözleşmesi formu!

Arazi kira sözleşmesi, arazisini kiraya veren ve kiracı arasında yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu sözleşme kapsamında taraflar arasında yapılan anlaşmalar belirtiliyor.


Kiralanan araziye ilişkin adres bilgilerinin yanı sıra, kiracı ve kiraya verenin adres bilgilerine de yer veriliyor. Ayrıca kira bedeli, kiranın ne zaman başlayıp, biteceği de sözleşmede yer alıyor. Taraflar arasında hazırlanan arazi kira sözlemesi formu nun nasıl yapılması gerektiği şu şekilde açıklanıyor:


Arazi kira sözleşmesi formu şartları:

Madde 1- Kira süresi;

Süre arazinin toprak sahibi tarafından kiracıya teslim edildiği veya teslime hazır bulundurulduğu tarihte başlar.


Madde 2- Kira bedeli;

Kiracı, ilk yılın kira bedelinin ………-TL’sini sözleşmenin yapılması sırasında peşin, geri kalan miktarını yetiştirilen ana ürünün satışı ile ödemeyi taahhüt eder.


Takip eden yılların kira bedelleri, ait olduğu yıl yetiştirilen ana ürünün...