28 / 03 / 2024

arka bahçe nedir

arka bahçe nedir

Ön bahçe nedir? Ön bahçe mesafeleri ne kadar olmalıdır? Bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olan ön bahçe ile ilgili yönetmelik esasları...

Arka bahçe nedir?

Yapılar arasındaki bahçe mesafeleri İmar Kanunu ile ilgili olarak yayımlanan yönetmeliklerle belirleniyor. Buna göre arka bahçe nedir? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri...

Bahçe nedir?

Bahçe nedir? Bahçe çeşitleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel! Tiny house'a uygun, hemen teslim fırsatı! 

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel kaldı. İstanbul Çatalca Celepköy’de hayata geçirilen projede yaşam başladı. Peki Kıyıyaşam Arka Bahçe'de fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli nedir?

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor.

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Soyak Yapı Kuzey Bahçeşehir Projesi!

Soyak Yapı Kuzey Bahçeşehir Projesi Kelebekler Vadisi Evleri'nin arka kısmında hayata geçirilecek. Ön tanıtımı Dubai Cityscape Global Fuarı'nda yapılacak olan proje 40 bloktan oluşuyor.

Yan bahçe çekme mesafesi!

İmar Yönetmeliğine göre, yapıların ön, arka ve yan bahçe çekme mesafelerine uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Peki, yan bahçe çekme mesafesi ne kadardır? Yan bahçe mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Arka bahçe çekme mesafesi!

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafe olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar, ön bahçe, arka bahçe ve yan bahçede farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, arka bahçe çekme mesafesi ne kadardır?

Ön bahçe çekme mesafesi!

Binaların ön bahçesi, bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olarak tanımlanıyor. Peki, Ön bahçe çekme mesafesi nedir? Ön bahçe çekme mesafesi ne kadardır? İşte yanıtı..

Göl Panorama Bahçeşehir fiyat tablosu!

BeMa inşaat tarafından Bahçeşehir'de hayata geçen Göl Panorama evleri 69 metrekare ile 240 metrekare arasında değişen daire seçenekleriyle hayata geçiyor.Peki Göl Panorama Bahçeşehir fiyat tablosu nedir?

Arka bahçe mesafesi nasıl hesaplanır?

Arka bahçe, Ön bahçeye komşuluğu bulunmayan bina arka cephesi ile arka komşu parsel sınırı arasında kalan parsel bölümüne deniyor. Peki arka bahçe mesafesi hesabı nasıl yapılır?

Bahçeşehir Boğazköy’de ev almak için 30 neden!

Bahçeşehir Boğazköy’de tapu sorunu çözüldü mü? Boğazköy’de 3+1 konutların başlangıç fiyatı nedir? Bahçeşehir Boğazköy’ün ulaşım sorunu kaldı mı? İşte kooperatif konutları ve villaları ile meşhur Boğazköy’den son durum analiz…

Ön bahçe nedir?

Ön bahçe nedir? Ön bahçe mesafeleri ne kadar olmalıdır? Bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olan ön bahçe ile ilgili yönetmelik esasları...

arka bahçe nedir Haberi

arka bahçe nedir

Ön bahçe nedir?

Ön bahçe, bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olarak tanımlanıyor. Yoldan yüz alan bütün bahçeler ön bahçe statüsünde oluyor. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında ön bahçe mesafelerine ilişkin esaslara yer veriliyor.


Ön bahçe mesafesi imar planında belirlenen ön cephe hattına veya ön bahçe mesafesine göre, planda belirlenmemişse idarelerin imar yönetmeliklerine veya imar yönetmeliklerinde hüküm bulunmaması halinde bu Yönetmelikteki esaslara göre belirleniyor. 


Birden fazla yola cephesi bulunan parsellerde de bu esaslara uyuluyor.


Ön bahçe mesafesi (10,00) m. ve daha fazla olan parsellerde bordür üst seviyesinden en fazla (2,00) m. inilmek veya çıkılmak suretiyle ön bahçeden bina girişi yapılabilir. 


Yoldan yüz almayan cephelerden, köprü veya giriş şeridi aksı hizasındaki bordür seviyesinden en fazla (2,00) m. inilmek...