25 / 04 / 2024

Arkeoloji Müzeleri etkinliği

Arkeoloji Müzeleri etkinliği

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ni engellilere ve yaşlılara ziyaret ettiriyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre ziyaretçilerin müzeye ulaşımı ücretsiz sağlanmaya başlandı...

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Maslak 1453'te Shopping Fest etkinliği 21 Eylül'de başlıyor!

Ağaoğlu Maslak 1453'te 21-22-23 Eylül tarihlerinde Fashion Shopping Fest etkinliği düzenlenecek. Fashion Shopping Fest'e 50’nin üzerinde marka katılım gösterecek.

Yozgat Arkeoloji Müzesi yatırım programına alındı!

Yozgat’ta inşa edilmesi planlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür Bakanlığı tarafından yatırım programı kapsamına alındı. 2013'ten beri yapılmayı bekleyen proje için çalışmalara başlaanacak. 

Vira İstanbul 7 Nisan'da kahvaltı etkinliği düzenliyor!

Vira İstanbul 7 Nisan'da kahvaltı etkinliği düzenliyor. Kahvaltı etkinliği 07 Nisan Cumartesi gunu Saat 11.00'da, Beylikdüzü Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Yeni arkeoloji müzeleri inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun ve Kütahya'da yapılacak yeni arkeoloji müzelerinin yakın zamanda temelini atacak .

Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor 2017 etkinliği mimarları buluşturdu!

‘Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor 2017’ etkinliği, Kaleseramik Merkez Binası, Dr. İbrahim Bodur Konferans Salonu’nda kalabalık bir mimar grubunun katılımıyla gerçekleşti.

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Siirt Arkeoloji Müzesi kuruluyor!

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, uzun yıllardan beri Siirt’in gündeminde olmasına rağmen bir türlü kurulamayan Arkeoloji Müzesi kurulması için girişimde bulundu.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Antalya 5. Çimento Günü Etkinliği düzenlendi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)’nin düzenlediği 5. Çimento Günü Etkinliği kapsamında sektörün eski ve yeni yöneticileri 7-10 Nisan tarihlerinde Antalya’da bir araya geldi.

GTÜ Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar etkinliği gerçekleşti!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde Bahadır Kul'un konuşmacı olarak katıldığı 'Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Üzerine Konuşmalar' etkinliği yapıldı. Etkinlik GTÜ Mimarlık Bölümü Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Arkeoloji Müzeleri etkinliği Haberi

Arkeoloji Müzeleri etkinliği

TÜRSAB'dan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ne 'engelsiz' ziyaret imkanı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 2009 yılında, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'ni tanıtmak ve geliştirmek amacıyla imzaladığı "İstanbul Arkeoloji Müzeleri Destekçilik, Hizmet ve İşbirliği Sözleşmesi" dahilinde sürdürdüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Sözleşme kapsamında hazırlanan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin Tanıtımı ve Ulaşılabildiğinin Arttırılması Projesi ile yaşlı ve engelli ziyaretçilerin müzeye ulaşımı ücretsiz sağlanmaya başlandı. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen istanbul Arkeoloji Müzeleri'nin Tanıtımı ve Ulaşılabildiğinin Arttırılması Projesi çerçevesinde iki güzergahta hizmet veriliyor. Proje kapsamında satın alınan elektrikli golf arabaları, Gülhane Parkı kapısından aldığı engelli ve yaşlı ziyaretçileri İstanbul Arkeoloji'nin kapısına kadar getiriyor. İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nden kalkan minibüsler ise yaşlılar ve engellilerin yanı sıra turistlere de ücretsiz hizmet veriyor....