23 / 04 / 2024

arsa fiyatları arttı mı 2022

arsa fiyatları arttı mı 2022

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek! Sektörü neler bekliyor?

Özak Global Holding Başkanı Ahmet Akbalık, konut fiyatlarında yaşanan artışın süreceğine dikkat çekti. Akbalık, her sene en az 700 bin konut üretilmesinin gerekli olduğuna vurgu yaparak sektörü değerlendirdi...

Arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi! İşte en çok artış yaşanan yerler...

Türkiye'de son senelerde hayata geçirilen mega projelerin arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprü, Çanakkale bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Artış en çok arazilerde göze çarpıyor...

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Yatırımcıların gözü Çanakkale'de! Arsa fiyatları yüzde 136 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt yatırımcıların gözdesi olan Çanakkale'deki arsa fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Arsa fiyatları tavan yaptı!

Koronavirüs salgını ile beraber müstakil ev anlayışının trend olması sonrasında arsa fiyatları ikiye katlandı. 2019-2021 döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143 arttı.

Arsa fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de konut imarlı arsa fiyatları ortalama yüzde 60, arazi fiyatları da yüzde 120 arttı. Peki arsa fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Arsa fiyatları yüzde 85 arttı!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı konut fiyatlarını da olumsuz bir şekilde etkilerken arsa fiyatları da arttı. Özellikle İstanbul'da bir senede arsa fiyatı tavan yapmış durumda. 

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.

İstanbul'un hangi ilçelerinde arsa fiyatları arttı?

Koronavirüs salgını nedeniyle manzaralı ve müstakil evlere olan talebin artması nedeniyle Sarıyer, Beşiktaş ve Bakırköy'de bulunan arsaların fiyatlarında artış yaşandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını nasıl etkiledi?

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Henüz hizmete açılmayan köprü şimdiden arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Müstakile talep, arsa fiyatlarını artırdı!

Pandeminin ardından tek katlı müstakil evleri talebin artması arsa satışlarını etkiledi. Aylık 80-90 bin olan konut dışı gayrimenkul satışı 135 bine ulaştı. Artan taleple beraber son bir yılda arsa fiyatları yüzde 47’ye varan oranda artış kaydetti.

Balıkesir Gönen’de ikinci el daire fiyatları arttı!

Son zamanlarda arsa fiyatlarının arttığı ve inşaat maliyetlerinin yükseldiği Balıkesir Gönen'de ikinci el daire fiyatlarında da artış yaşanıyor.

Bodrum'da konut ve arsa fiyatları arttı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, Bodrum'da konut ve arsa fiyatlarının da artığını söyledi.

Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları yüzde 25 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talepler gittikçe artıyor. Arsa fiyatları yüzde 21, arazi fiyatları ise yüzde 25 oranında arttı...

arsa fiyatları arttı mı 2022 Haberi

arsa fiyatları arttı mı 2022

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde kiralık konut piyasasındaki son durumu ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un konuyla ilgili açıklamalarını kaleme aldı. 

Sadi Özdemir, yazısına, "Kira artışlarına 1 yıllık süre için yüzde 25 sınırı geliyor. Geçici olsa da, dünyada örnekleri bulunsa da ‘mülkiyet hakkına sınırlama’ başlığı ile konu tartışılacak. Ancak, yükselen konut fiyatları ve kiralar meselesine ‘konut arzındaki eksiklik ve inşaat maliyetleri’ cephesinden bakmak ve alınan her kararın ‘arz sorununu’ nasıl etkileyeceğini hesaplamak şart" ifadelerini kullanarak başladı ve sektörün önemli isimlerinden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile sohbetini aktardı. 

"Kiracı sayısı (oranı) arttıysa ev sahipliği gerilediyse sorun büyük demektir" diye konuşan Aziz Torun, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Aziz Torun'un o açıklamaları...

Torunlar...