25 / 04 / 2024

arsa ve bina vergileri

arsa ve bina vergileri

1936 yılının haziran ayından itibaren bina ve arazi vergilerini belediyeler kendi hesabına tahsil edeceklermiş. İstanbul Belediyesi bu vergilerden aynı sene yaklaşık 3 milyon lira tahsil edecekmiş.

İki ilde arsa ve restoran satılacak! 

İki ilde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi düzenleniyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Adana ve Kahramanmaraş'ta yer alıyor.

Altındağ Belediyesi'nden satılık arsa ve bina!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ'da yer alan arsa ve binayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 29 Kasım tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte iki arsa ve bina satacak!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Hacettepe'de yer alan iki arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanındaki detaylara göre, söz konusu ihale 16 Ağustos'ta yapılacak.

Altındağ Belediyesi başkentte arsa ve bina satıyor! 

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara ili Altındağ İlçesinde bulunan arsa ve üzerindeki yapıyı satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Üsküdar Belediyesi arsa ve 5 katlı bina satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Güzeltepe ve Ahmediye'de yer alan arsa ve 5 katlı binayı satışa çıkardı.

O ilde 4 taksitle arsa ve bina satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi ilçesinde yer alan iki adet arsa ve binayı 4 taksitle satışa çıkardı. Satış ihalesi 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul Kadıköy'de satılık arsa ve bina fırsatı! 

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa'da yer alan konut alanı imarlı arsa ve binayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ihale ilanı...

Sancaktepe'de 28.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve bina!

İstanbul Anadolu Gayrimenkul Satış İcra Dairesi Sancaktepe'de yer alan arsa ve binaları 28 milyon 70 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Ataşehir'de 19 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve bina!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, İstanbul Ataşehir'de yer alan arsa ve binayı 19 milyon 50 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arsa ve arazi piyasası nereye gidiyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'deki arsa ve arazi piyasasının neden durgun olduğunu madde madde anlattı...

Sivas'ta 15 milyon TL'ye satılık 1 arsa ve 10 daire!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından 1 arsa ve 10 daire ihale usulü ile satışa sunuluypr. İhale 14 Kasım'da gerçekleşecek..

arsa ve bina vergileri Haberi

arsa ve bina vergileri

Arazi ve Bina Vergilerinden Belediye Ne İstifade Edecek?


TAKRİBEN 3 MİLYON LİRA


Yeni kabul edilen bir kanuna göre arazi ve bina vergileri bu seneden itibaren idarei hususiyelere geçmiştir. Hazirandan itibaren bu iki vergiyi belediyeler kendi hesabına tahsil edeceklerdir. Fakat bu vergiler hazirandan itibaren tahsil edecekleri için şimdiden tahakkuk ettirilmeleri lazımdır. Belediyelerin henüz böyle teşkilatı olmadığı için şimdi maliye tahakkuk şubeleri bu yeni vergiyi tahakkuk ettirmeye başlamışlardır. Haziranda belediyelere hazır olarak devredileceklerdir.

Yeni vergi ile İstanbul Belediyesi senede üç milyon lira kadar bir para almış olacaktır. Belediye eskiden de muhtelif vergilerden hemen bu kadar bir hisse alıyordu İstanbul tarafında geçen sene 98 bin lira arazi ve 1,042,000 lira bina vergisi tahsil edilmişti. Üsküdar ve Beyoğlu tarafları da hesaba katılınca bu vergi miktarı 3...