24 / 04 / 2024

arsalar birleştirilir mi

arsalar birleştirilir mi

Tapu kütüğünde birden fazla aynı yada farklı kişilere ait taşınmaz malın birleştirilmesi yani tevhid söz konusu olabiliyor.Peki iki arsa nasıl birleştirilir?İki arsanın birleştirilmesi için gerekenler nelerdir?

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Skoda'nın amiral gemisi aracı SuperB'nin servis kampanyalarını kaçırmayın! 

 Superb, çeşitli güçlü motor seçenekleri sunar. Bu motorlar yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon seviyeleri ile birleştirilir. Skoda Super B 08 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Kör nokta bilgi sistemi ile Ford Puma bayilerde! Nisan ayında zam geldi mi?

Yeni Ford Puma, çarpıcı dış tasarımı, sınıfının en iyisi tavizsiz yükleme alanını ve sofistike yarı hibrit aktarma organı teknolojisini birleştiren, SUV'den ilham alan kompakt bir crossover. Peki Nisan ayında zam geldi mi?

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı. Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet...

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

Pandemiden bu yana dünyada  dengeler yerine oturmazken, Birleşmiş Milletler, bir rapor yayınlayarak ekonomideki tehlikeye dikkat çekti.  BM, 2023 yılında ekonomik anlamda tüm dünyada yavaşlama yaşanacağı yorumunu yaptı.

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlayan Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Green Card 2022 başvuruları hakkında bütün ayrıntılar...

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Arsalar yükseldi mi? Arsa fiyatları artacak mı?

Arsa fiyatlarının düşüp düşmeyeceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. İşte detaylar!

Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor? 2022 Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı kaç gün sürecek ve bayram tatili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşecek mi? Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu soruları yanıtladı…

Birleştirilen daireler için çift aidat bedeli mi ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Dairelerde odalar birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerde iki alanın birleştirilip birleştirilmeyeceğini kaleme aldı. 

arsalar birleştirilir mi Haberi

arsalar birleştirilir mi

İki arsa nasıl birleştirilir?

Tapuların birleştirilmesi işlemi yani tevhit, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi olarak tanımlanıyor.İki arsanın birleştirilmesi aynı kişiye ait arsa için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait arsalar için de yapılabiliyor.


Birleştirilecek arsalar üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile arsa mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor. 


Arsaların birleştirilmesi işlemi için,arsanın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi ve arsaların en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası gibi evrakların olması gerekiyor.


Arsada birleştirme işlemi için bazı şartlar da...