29 / 03 / 2024

arsaya konteyner koymak için izin alınır mı

arsaya konteyner koymak için izin alınır mı

Arsa sahipleri, arsalarında bir müteahhit ile anlaşarak yapı inşa edebildiği gibi, geçici müteahhitlik belgesi ile kendisi de inşaat yapabiliyor. Peki, arsaya konteyner koymak için izin alınır mı? Konteyner nasıl koyulur?

Konteyner fiyatları 3 bin 700 TL’den başlıyor. İşte, 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Temel gerektirmeyen, düz bir zemine yapılabilen konteyner yapılar şimdi en uygun fiyatıyla karşınızda. İster şantiye için alın, ister yazlık arsanıza koymak için, pratik konteyner yapıların fiyatları açıklandı. Fiyatlara KDV dahil değildir. İşte, Konteyner yapı 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta sel felaketi sebebiyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira yardımı yapılacağını dile getiren AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, köylerinde kalmak isteyenlere de konteyner tahsis edileceğini dile getirdi.

Manavgat'ta afetzedelere 177 konteyner ev teslim edilecek!

Manavgat'ta meydana gelen yangınlar sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için köylere kurulan 177 konteyner yakın zamanda vatandaşlara teslim edilecek. 

Reysaş, tam otomasyona dayalı konteyner fabrikası kuracak!

Türkiye’nin önde gelen lojistik gruplarından olan Reysaş, Hendek’te yer alan 100 dönümlük arazide konteyner fabrikası inşa edecek. Şirket, çalışmalara başladı.

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

İnternetten konteyner ev almak isterken dolandırıldı! 

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bir mobilya üreticisi, internet üzerinden konteyner ev almak isterken dolandırılarak 12 bin TL kaybetti. 

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

AFAD, Hırvatistan’a 100 yaşam evi konteyner gönderdi!

AFAD, Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan afetzedeler için 100 yaşam evi konteyner gönderdi.

İzmirli depremzedeler konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören yaklaşık 100 aile konteyner kente taşındı.

Mimar çift, Bodrum'da 44 metrekarelik konteyner ev yaptı!

İç mimar Tayfur Girgin ve eşi  Özveri Girgin, Ankara’daki evlerini kapatarak Bodrum’da mandalina bahçesi içerisinde 44 metrekarelik bir konteyner evde yaşamaya başladı.

İzmir'deki geçici barınma merkezine 400 konteyner yerleştirildi!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan depremin ardından evleri zarar görenler için hazırlanan 550 konteynerden oluşacak geçici barınma merkezine toplam 400 konteyner yerleştirildi.

İzmir’de konteyner kentin son görüntüleri yayınlandı!

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İzmir’de yaşanan depremden etkilenenler için yapılan konteyner kentin son görüntülerini yayınladı. 

Erzincan'dan İzmir'e 150 konteyner!

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD), İzmir'de meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için 150 konteyner göndereceği bildirildi.

arsaya konteyner koymak için izin alınır mı Haberi

arsaya konteyner koymak için izin alınır mı

Arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?

Arsa sahipleri, arsaları üzerinde bir müteahhit ile anlaşarak yapı inşa edebildiği gibi, geçici müteahhitlik belgesi ile kendisi de inşaat yapabiliyor.


İmar Kanunu gereğince yapı inşaatları için öncelikle belediyeden mimari projeye ruhsat alınıyor. Ruhsat süresinde inşaatına başlanan ve bitiriken yapıya iskan izni alındıktan sonra yapı yasal olarak kullanılabiliyor. Peki, arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?


Konteyner cinsi yapılar, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle arsaya koynerter koymak için de ruhsatın alınması gerekiyor.


Arsaya konteyner koymak için ilgili belediyeye bir dilekçe ve diğer gerekli belgeler ile müracaat edilebiliyor. Ruhsat için istenen belgeler şu şekilde:


1. Ruhsat başvuru dilekçesi.

2. Tapu.

3. İmar durumu (Belediyeden alınacak).

4. Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

5. Mimari proje (Oda onaylı).

6. Mimarlar Odası'ndan...