26 / 04 / 2024

Asansör kazasının ardından ilk tazminat

Asansör kazasının ardından ilk tazminat

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Altın fiyatları resmen çakıldı! 6 ayın ardından bir ilk! 4 Ekim Çarşamba canlı altın fiyatları

Altının ons fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 1821 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları 6 ayın ardından ilk kez bu seviyenin altına gerilerken, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? sorusu merak ediliyor.

Vergisiz telefon müjdesinin ardından şimdi de bilgisayar için müjde verildi! Resmen açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim beyannamesi olarak paylaşılan üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışının ardından bilgisayar satışları konusunda da Ziraat Bankası’ndan bir müjde haberi geldi. Ziraat Bankası, Troy'da Mac alışverişlerine 2 bin 500 lira hediye edeceğini duyurdu.

Akaryakıtta dev zammın ardından büyük müjde! Resmen açıklandı! Kuyruklar oluşturacak!

Yakın zamanda akaryakıta gelen tarihi zammın ardından araç sahiplerine güzel bir haber verildi. İş Bankası, Maximum Kart müşterilerinin akaryakıt harcamalarına 110 TL hediye edeceğini duyurdu.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Pazartesi günü ABD merkezli Micron Technology, Çin'in bellek yongalarının yerel endüstrilere satışını yasaklamasının ardından, düşük tek haneliden yüksek tek haneli yüzdeye gelirde bir darbe olacağını tahmin ediyor.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

Bitcoin'de büyük kayıp! Yatırımcının keyfi kaçtı

Bitcoin yüzde 8.4 değer kaybederek yaklaşık 3 ayın ardından ilk kez 20.000 doların altına düştü. Düşüş piyasa geneline yayılırken kripto paraların toplam piyasa değeri 68 milyar dolar düşmüş oldu.

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Borsada yatırımcının ödünü koparan dünkü fırtınanın ardından güneş açtı!

Borsada dün yatırımcıyı korkutan dalgalanmalar ve gün sonunda yaşanan kayıpların ardından bugün adeta yeniden bir bahar havası esti ve yatırımcı dünkü kayıplarını telafi etme imkanı yakaladı.

Apple Watch’un “Düşme Algılama” özelliği trafik kazasını algıladı!

Kaza geçiren sürücü yaşadıklarını twitter’da paylaşarak, kazanın ardından Apple Watch’un aktif hale geçtiğini belirti ve Apple’a teşekkür etti

Bir senenin ardından dolar eski yerinde! Enflasyon önlenemedi!

Dolar ve avronun TL karşısında tarihi seviyelere ulaşmasının ardından, hükümetin 20 Aralık gecesi yaptığı manevranın ilk yılı başa dönüyor. Dolar 12'den 18.65'e yükseldi. Enflasyonun yükselmesi durdurulamadı.

Asansör kazasının ardından ilk tazminat Haberi

Asansör kazasının ardından ilk tazminat

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor. İşte dava dilekçesinden dikkat çeken satırbaşları: 


Kaza işverenin iş güvenliği ve işçi sağlığına ilişkin yükümlülüklerine aykırı davranmasından kaynaklanmıştır. Murat Usta'nın eşi Ayşe, babası Dursun, annesi Gülüşen herhangi bir işte çalışmayıp; kaza neticesinde tek geçim kaynakları olan Usta'nın desteğinden yoksun kalmışlardır. ¦ İnşaatın bir an önce bitirilmesi amacıyla işçiler yeteri kadar dinlendirilmemiş, uzun süreli çalıştırılmıştır. 


Merhumun 8 aylık hamile eşi Ayşe Usta'nın. çocuğunu babasız dünyaya getirecek olması ıstırabını daha da derinleştirmiştir. Düşük tehdidi ortaya çıkarmış, söz konusu riskler devam...