20 / 04 / 2024

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...



İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor. İşte dava dilekçesinden dikkat çeken satırbaşları: 


Kaza işverenin iş güvenliği ve işçi sağlığına ilişkin yükümlülüklerine aykırı davranmasından kaynaklanmıştır. Murat Usta'nın eşi Ayşe, babası Dursun, annesi Gülüşen herhangi bir işte çalışmayıp; kaza neticesinde tek geçim kaynakları olan Usta'nın desteğinden yoksun kalmışlardır. ¦ İnşaatın bir an önce bitirilmesi amacıyla işçiler yeteri kadar dinlendirilmemiş, uzun süreli çalıştırılmıştır. 


Merhumun 8 aylık hamile eşi Ayşe Usta'nın. çocuğunu babasız dünyaya getirecek olması ıstırabını daha da derinleştirmiştir. Düşük tehdidi ortaya çıkarmış, söz konusu riskler devam etmektedir.


Akşam 


Geri Dön