20 / 04 / 2024

Askar Şokıbayev kimdir

Askar Şokıbayev kimdir

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

Limak Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Danışmanı Volkan Bozkır oldu! Volkan Bozkır kimdir?

Türkiye'de birçok makamda görev yapan Volkan Bozkır, Limak Şirketler Grubu bünyesinde ‘Yönetim Kurulu Danışmanı’ olarak göreve başladı. Peki, Volkan Bozkır kimdir? İşte detaylar...

Ali Ağaoğlu'nun damadı Koray Kırcal kimdir?

Ali Ağaoğlu'nun damadı Koray Kırcal kimdir?Ali Ağaoğlu'nun kızı Sena, Koray Kırcal'la evlendi. Sena - Koray Kırcal çiftinin çok konuşulan düğününe ilişkin ilginç detaylar da ortaya çıkıyor.

Askar Şokıbayev, Katar'da 1200 öğrencilik okul yaptıracak!

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

Ozan Özdilek kimdir?

Birçok ulusal ve uluslararası kentsel tasarım ve mimarı proje yarışmasına katılıp, üç tanesi birincilik olmak üzere birçok ödül kazanan Mimar Ozan Özdilek kimdir? İşte Mimar Ozan Özdilek..

Nursel Dadaş kimdir?

16 yılı aşkın süredir çok sayıda ulusal ve uluslar arası projelerin tasarımı, proje geliştirme sürecleri, uygulama projeleri hazırlanmasında, şantiye uygulama ve kontrollerinde görev alan Mimar Nursel Dadaş kimdir?

Çetin Ulusoy kimdir?

Ankara’da 2 bine yakın konut satarak aralarında profesörler, daire başkanları ile çok sayıda hâkim-savcının akrabası olan yüzlerce kişiyi dolandıran ve 840 yıl hapsi istenen Çetin Ulusoy kimdir?

Renda Helin Çizer kimdir?

2012 yılında kendi firmasını kurmuş olup, yurt projelerinde birçok ödüle layık görülen Mimar Renda Helin Çizer kimdir? Renda Helin Çizer, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Renda Helin Çizer..

Hüseyin Doğan kimdir?

Birçok sektörün yanı sıra inşaat sektöründe de hizmet veren Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan vefat etti. Peki, Hüseyin Doğan kimdir?

Soli Kaplanoğlu kimdir?

1997 yılında 36. Paralel Mimarlık ofisini kuran Soli Kaplanoğlu, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı mimari ve iç mimari projeye imza attı. Peki, Mimar Soli Kaplanoğlu kimdir?

Hakan Ergin kimdir?

2013 yılı Temmuz ayında CarrefourSA’da direksiyona geçmesinin ardından geçen 2,5 yıllık süreçte birçok başarıya imza atan Genel Müdür Mehmet Nane, görevini Hakan Ergin’e devretti. Peki, CarrefourSA Yeni Genel Müdürü Hakan Ergin kimdir?

Şekip Karakaya kimdir?

2014 yılının en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri arasında 10. sırada yer alan Şekip Karakaya kimdir? Şekip Karakaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şekip Karakaya...

Özgür Okçu kimdir?

Yüksek Mimar ve Kentsel Tasarımcı Özgür Okçu kimdir? Özgür Okçu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Özgür Okçu, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Özgür Okçu...

Zafer Gülçur kimdir?

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

Askar Şokıbayev kimdir Haberi

Askar Şokıbayev kimdir

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Kazakistan ile Katar arasında güneş enerjisi alanında 500 milyon dolarlık proje uygulanacağını bildirdi.


Şokıbayev, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı binasındaki brifingde yaptığı konuşmada, Kazakatomprom şirketi ile Qatar Solar Energy arasında ortak şirketin kurulacağını belirterek, “Ortak şirket, güneş enerjisi sistemlerinin Kazakistan’da üretilerek Katar’a dağıtımı gibi projeleri uygulayacak.” dedi.


Güneş enerjisi projesi fiyatının 500 milyon dolar olduğuna dikkati çeken Şokıbayev, konuyla ilgili görüşmelerin yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.


Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurgulayarak, “Katar Astana’da Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okulun inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek. Okulun inşaatı iki sene içerisinde tamamlanarak, faaliyete geçecek.” diye konuştu.


Ayrıca, Katar’ın Kazakistan’ın Semey şehrindeki rehabilitasyon merkezinin inşaatı için 20 milyon dolar vermeye hazır olduğunu dile...