29 / 03 / 2024

askeri kışla restoresi

askeri kışla restoresi

Tarihi Rami Askeri Kışlası Restitüsyon ve Restorasyon çalışmalarına istinaden, Tarihi Askeri Kışla çevresine yapılmış bulunan işyerlerinin Askeri Kışladan 5 metre uzaklaştırılmasına yönelik yıkım işlemlerine başlandı.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Bayram öncesi sıkı denetim! Kasaplar ve et ürünleri mercek altında!

Kurban Bayramı'na kısa süre kala Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerini sıkılaştırdı. Bu kapsamda, ülke genelinde denetimlerini artırdı. 

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Gram altın zirveye bir adım daha yaklaştı! 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü! 

Gram altın bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrasında sıkılaştırmaya gideceğine yönelik gelen mesajlar ve bankacılık krizi dair endişelerin artmasıyla zirveye bir adım daha yaklaştı. 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

Geçtiğimiz yıl birçok merkez bankası faiz oranlarını yükseltirken, söz konusu sıkılaşmasının yılın ikinci yarısında birçok ülkede resesyonla sonuçlanacağı tahmin ediliyor. İşte bu gelişmeler ışığında iki uzmandan yatırımcılar için çok önemli uyarılar geldi.

Avrupa borsalarından son dört senenin en kötü performansı!

Avrupa borsaları, savaş, yüksek enflasyon ve sıkılaşan para politikası arasında 2018'den bu yana en kötü yıllık performansını sergiledi.

askeri kışla restoresi Haberi

askeri kışla restoresi


Tarihi Rami Askeri Kışlası Restitüsyon ve Restorasyon çalışmalarına istinaden,Tarihi Askeri Kışla çevresine yapılmış bulunan işyerlerinin Askeri Kışladan 5 metre uzaklaştırılmasına yönelik işyeri ilgilileri ile Rami Kuru Gıda Derneği yetkililerine mevcut işgallerin kaldırılması yönünde gerekli tebligatlar yapılarak, tebligat hitamında Tarihi Kışla çevresinde bulunan dükkanlar içerisindeki malzemeler tahliye edildi.



Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta ekipleri ile Emniyet ekiplerinin desteğinde, 5 Ekim 2007 Perşembe günü yıkım işlemlerine başlandı. Sözkonusu işyerlerini kışladan 5 metre uzaklaştırmak için başlayan yıkım işlemi takip eden günlerde de devam edecek.