26 / 04 / 2024

ASKON ırak avm

ASKON ırak avm

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

AVM’lerde kiracılarla seri sorunlar yolda!

AVM’ler ile kiracılar arasındaki seri nitelik kazanacak yeni sorunlar oluşacak. Konu ciddi bir şekilde taraflar arasında  gözden ırak veya arka planda tartışımaya başlandı. 

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

Ankara'daki AVM'lerin tatil ayarında yeni gelişme! 

Ankara Valiliği’nin daha önce Ankara'da Ramazan bayramının ilk günü kapalı olacağını duyurduğu AVM’lerle yeni bir gelişme yaşandı. Bu bayramda inisiyatif AVM’lere bırakıldı...

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.

AVM'lerin mimarisinde hangi alanlar zorunlu bırakılacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''AVM'lerin mimarisinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş merkezine bebek odaları tahsis etmelerini istedik." dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsüne AVM yapılmayacak!

Süleyman Demirel Üniversitesi kampüsü içinde 2 AVM inşasına izin veren imar planı değişti. SDÜ imar planı değişikliği plan notlarında, AVM türü ticari alanların kaldırıldığı sadece öğrencilere yönelik kullanımların bırakıldığı görülüyor.

AVM Yasası kabul edildi!

'Pazar günleri kapalı olacak' maddesiyle tartışma yaratan AVM tasarısı, yasalaşırken çalışma sürelerinde değişiklikle pazar günleri AVM'lerin açık veya kapalı olması konusunda net bir cevap verilmezken karar valilere bırakıldı.

AVM’ler ÇED kapsamı dışına alındı!

2 bin konut ve üzeri toplu konut projeleri, 500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler, 50 hektarın üzerindeki golf projeleri, 50 bin metrekare üzeri kapalı inşaat alanı bulunan AVM projeleri ÇED kapsamı dışında bırakıldı

AVM’ler ve TOKİ projeleri ÇED kapsamı dışına alındı!

2 bin konut ve üzeri toplu konut projeleri, 500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler, 50 hektarın üzerindeki golf projeleri, 50 bin metrekare üzeri kapalı inşaat alanı bulunan AVM projeleri ÇED kapsamı dışında bırakıldı

E-ticaret uygulamaları, AVM'leri zor durumda bırakıyor!

36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu online alışveriş yapıyor. Ancak gelinen noktada tüketiciye ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, AVM'leri ve perakende sektörünü zorlamaya başladı.

ING ‘Sigorta Cini’ ile AVM’lere girdi!

Sigorta bilincini artırmak amacıyla halkın en fazla uğrak yerleri arasında yer alan AVM’ler artık sektörün yeni satış kanalı. ING Grubu ‘Sigorta Cini’ ile dünyada ilk olan sigortacılıkta mağaza modelini Türkiye’de 70 ile yayacak...

ASKON ırak avm Haberi

ASKON ırak avm

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON),Türkiye genelinde 3 bin üye ve 40 şubesiyle faaliyet gösteriyor. 


ASKON, Türk markalarını yurtdışına açacak bir proje için düğmeye bastı. ASKON Genel Başkan Adayı Hasan Ali Cesur özellikle yurtdışı faaliyetlerine yönelik önemli adımlar atmayı planlıyor. 


TEKSTİL AĞIRLIKLI OLACAK 

ASKON, Kuzey Irak’ın Erbil bölgesinde Türk ürünlerinin toplu olarak satılacağı bir Türk AVM’si açmayı planlıyor. Hasan Ali Cesur, “Erbil’de açacağımız bu AVM’nin yerinin anlaşmaları hazırdı. Satış reyonları olacaktı, arkada da depoları olacaktı. Altyapıyı oluşturduk ama maalesef arkası gelmedi. Şimdi bunlar bizim önceliğimiz olacak. Türkiye’de üretim yapan markaların toptan ve perakende mağazasının yer alacağı tekstil ağırlıklı bir AVM’yi de Rusya’nın başkenti Moskova’da hayata geçirme niyetindeyiz. Şuanda Moskova temsilcimiz bunun altyapı çalışmalarını yürütüyor” dedi. 


YURTDIŞINA 72 YENİ ŞUBE 

Hasan Ali Cesur şunları kaydetti: “Bu...