26 / 04 / 2024

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.



Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON),Türkiye genelinde 3 bin üye ve 40 şubesiyle faaliyet gösteriyor. 


ASKON, Türk markalarını yurtdışına açacak bir proje için düğmeye bastı. ASKON Genel Başkan Adayı Hasan Ali Cesur özellikle yurtdışı faaliyetlerine yönelik önemli adımlar atmayı planlıyor. 


TEKSTİL AĞIRLIKLI OLACAK 

ASKON, Kuzey Irak’ın Erbil bölgesinde Türk ürünlerinin toplu olarak satılacağı bir Türk AVM’si açmayı planlıyor. Hasan Ali Cesur, “Erbil’de açacağımız bu AVM’nin yerinin anlaşmaları hazırdı. Satış reyonları olacaktı, arkada da depoları olacaktı. Altyapıyı oluşturduk ama maalesef arkası gelmedi. Şimdi bunlar bizim önceliğimiz olacak. Türkiye’de üretim yapan markaların toptan ve perakende mağazasının yer alacağı tekstil ağırlıklı bir AVM’yi de Rusya’nın başkenti Moskova’da hayata geçirme niyetindeyiz. Şuanda Moskova temsilcimiz bunun altyapı çalışmalarını yürütüyor” dedi. 


YURTDIŞINA 72 YENİ ŞUBE 

Hasan Ali Cesur şunları kaydetti: “Bu dönemde yurtdışındaki şube sayımızı 80’e çıkaracağız. Şubelerimiz ve temsilciliklerimiz, uluslararası platformlardaki üyeliklerimiz ve yurtdışındaki düşünce kuruluşlarıyla yapacağımız işbirlikleri sayesinde ABD’den Çin’e, Rusya’dan Katar’a, Almanya’dan Japonya’ya dünyadaki tüm gelişmeleri daha yakından takip edeceğiz. Uluslararası iş dünyası ağları içinde etkin bir rol oynayan bir işadamları ve sivil toplum kuruluşu olma yolunda ilerleyeceğiz."


Akşam


Geri Dön