19 / 04 / 2024

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, perakende ve hizmet sektörünün koronavirüs sebebiyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz" dedi... 



Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, koronavirüs (Kovid-19) salgınından ekonomide özellikle reel sektörün etkilendiğine dikkat çekerek, şirket iflaslarının ve işten çıkarmaların artmaması için acilen perakende ve hizmet sektörünün desteklenmesi gerektiğini ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın koronavirüs salgınına karşı açıklamalar yapacağını hatırlattı ve salgının ekonomideki olumsuz etkilerine yönelik önlemlerin de pakette yer almasını bekledikleri belirtti. 

Salgının küresel ekonomide bazı sektörleri ciddi şekilde olumsuz etkilediğine değinen Aydın, Türkiye'nin sürecin başından beri doğru politikalar sürdürdüğünü ve insan sağlığı önceleyen tedbirler aldığını ifade etti. 

Aydın, bu tedbirler alınırken doğal olarak bazı sektörlerin olumsuz etkilendiğini, bunların başında da perakende ve hizmet sektörünün geldiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: 

"Bugün bu sektörlerde yüzde 50'lerin altında daralma izlenmektedir. Virüs nedeniyle toplu ortamlardan kaçınılması hizmet sektöründe birçok müşterinin kaçmasına sebep olmakta, bunun yanı sıra da firmalar ve bu sektörlere tedarikçilik yapanlar olumsuz yönde etkilenmektedir. Hükümetimizden bu kapsamda somut adımlar atarak, mali, parasal ve finansal yönde etkili bir eylem planı oluşturulmasını beklemekteyiz.

Bu kapsamda, şirket iflaslarının yaşanmaması ve işsizliğin oluşmaması adına, özellikle hizmet ve perakende sektöründe, şirketlere ve personeline ücret desteği, SGK primi, vergi ve kredi ödemelerinde öteleme ve KDV oranlarında indirim, başta AVM kiracıları olmak üzere kira oranlarında Mayıs sonuna kadar yüzde 50 düşüş beklemekteyiz."

AVM sektörü kiraların ertelenmesini talep ediyor! 

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı 155,11 metrekareye çıktı!


Geri Dön