23 / 04 / 2024

Atıl araziler ne olacak

Atıl araziler ne olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), "Yapı Tasarım Yarışması" ile mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerini kentteki atıl alanların nitelikli dönüşümüne ortak ediyor.

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Atıl araziler tarıma kazandırılacak!

Türkiye'de 24 milyon hektar tarım alanının 2 milyon hektarı atıl durumda olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, atıl arazilerin tarıma kazandırılacağını söyledi.

Şehitkamil'deki Uzay Çatılı Pazar Yeri'nin inşaatı başladı!

Şehitkamil Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak Uzay Çatılı Pazar yeri inşa ediyor. 2 bin 60 metrekare üzerine kurulacak Uzay Çatılı Pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Şanlıurfa Siverek'teki atıl yapılar hizmet evi oluyor!

Siverek Belediyesi, kırsal mahallelerde diğer kamu kurumlarına ait ve atıl durumda olan binaları yeniden değerlendirerek, ‘Çok Amaçlı Hizmet Evi’ne dönüştürüyor.

Şehitkamil'de uzay çatılı pazar yeri inşaatı tam gaz devam ediyor!

Beykent Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak uzay çatılı pazar yeri inşa ediyor. 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak uzay çatılı pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Atıl araziler ne olacak Haberi

Atıl araziler ne olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından hazırlanan "Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi Protokolü"nün Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, projeyle Konya'nın 30 yıllık problemini çözeceklerini belirtti. 

Kurum, projenin hem Konya hem de bölge için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Kurum, "Yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar lira olan bu projeyle, Konya sanayisi inşallah büyüyecek, Konya’daki istihdam artacak ve şehrimiz kentsel dönüşüm anlamında yeni yaşam alanlarına kavuşacak. İnşallah bu yıl içerisinde projeye başlayacağız ve 36 aylık bir süreç içerisinde de hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Tüm Türkiye'de yenilenmesi gereken 6,7 milyon konutumuz var"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum,...