25 / 04 / 2024

Atıl arazilerin toplulaştırması

Atıl arazilerin toplulaştırması

Türkiye'de 24 milyon hektar tarım alanının 2 milyon hektarı atıl durumda olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, atıl arazilerin tarıma kazandırılacağını söyledi.

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adayları bu ilanı araştırıyor. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

5 ilde arazi toplulaştırması kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Afyonkarahisar, Sivas, Iğdır, Manisa ve Bilecik'te bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Amasya ve Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Amasya ve Tunceli'de bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Manisa Akhisar'daki arazi toplulaştırma kararı kaldırıldı!

Manisa İli Akhisar İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerde arazi toplulaştırmasına yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırıldı.

Denizli Çameli'nde arazi toplulaştırma kararı!

Denizli Çameli'nde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Tunceli'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Atıl arazilerin toplulaştırması Haberi

Atıl arazilerin toplulaştırması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de 24 milyon hektar tarım alanından 2 milyon hektarının atıl durumda olduğunu söyleyerek, "2 milyon hektar tarıma kazandırıldığı takdirde, yıllık ortalama 13 milyar liralık bir gelir artışı sağlamak mümkün." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Orman Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen "Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması ile Arazi Bankacılığının Kurumsal Altyapı Çalıştayı"nın açılışında konuşan Pakdemirli, Türkiye'nin gıda konusunda sadece bölgenin değil, dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline gelecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur." sözünü anımsatan Pakdemirli, "Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın, 'Tarımsal üretimde kullanılmayan, çeşitli nedenlerle ekilemeyen ve boş bırakılan atıl tarım arazilerinin, etkin ve verimli kullanımı amacıyla bir metot oluşturulsun, bir yöntem ve politika ortaya konulsun.' direktiflerini hayata geçirmek için...