24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent  Ankara  Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eraoğan, buradaki konuşmasında başkent Ankara'nın güzel ilçesi Sincan'da, Türkiye'nin en büyük konut, iş yeri ve arsa kampanyasının merakla beklenen ilk temel atma törenini gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı sonrası plansız, programsız ve oldukça hızlı bir şehirleşme sürecine girdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köylerden ilçe ve il merkezlerine, bilhassa büyükşehirlere yönelen göçü yönetecek vizyon olmayınca, ortaya gecekonduların ve sağlıksız beton yığınlarından oluşan yerleşim alanlarının çıktığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir tarafdan hızla artan nüfusun konut ihtiyacı yeterince karşılanamazken, diğer yandan inşa edilen yapıların teknik kontrolünün yapılamadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sağlıksız yapılaşma sebebiyle her depremde yüreklerin ağza geldiğini, nice insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

"Projelerimizin yaygınlaşması özel sektörü de harekete geçirdi"

Yaptığı açıklamada yaşanılan her deprem, sel ve heyelan felaketinin bu gerçeği yüze çarptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun İzmir'de, Malatya'da, Elazığ'da, Simav'da, Türkiye'nin dört bir yanında yaşandığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada yakın tarihin en büyük acısı olan 1999 depreminden sonra bu doğrultuda bazı adımlar atılmışsa da millete talep ettiği ekonomik ve konforlu konut arzının yeteri kadar sunulamadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı neydi biliyor musunuz? 43 bin. Biz, bugün bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Nereden nereye." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada ayrıca bu konut bölgeleri ve çeşitli kurumlar için 26 bin sosyal tesis inşa ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalar da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattıkları bu son kampanyayla TOKİ vasıtasıyla sundukları konut sayısını 2 milyona yükselttiklerini dile getirerek, ayrıca kentsel dönüşüm projelerinin de hızla ilerlediğini, halihazırda kentsel dönüşümle üretilen konut sayısı 3 milyonu bulduğunu söyledi.

Daha geçenlerde İstanbul Esenler'de 60 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının teslim töreninde vatandaşların heyecanına ve sevincine ortak olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin yaygınlaşmasının özel sektörü de harekete geçirdiğini ve Türkiye'deki 28,5 milyon konutun 13,5 milyonunun son 20 yılda inşa edildiğini söyledi.


Geri Dön