26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Ankara muhtarlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini ifade etti...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda  Ankara  muhtarlarıyla sahur programında bir araya geldi.

Takvim'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda Türkiye'nin 3,5 kat büyüdüğüne ve bunların durup dururken olmadığını söyledi. Erdoğan, "Bizim vizyonumuz 2053'te, 2071'de evlatlarımızın Türkiye'yi dünyada hak ettiği yere ulaştırmasıdır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de milletimize biz bunları vadediyoruz. Diğer partiler ne yapar bilemem ama vaatleri ortada. Onlar sadece yıkmayı, durdurmayı, engellemeyi, satmayı, bozmayı vadediyor." ifadelerini kullandı.

16 yılda Türkiye'ni 3,5 kat büyüttüklerini ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Allah aşkına 16 yıl önce muhtarlarımız ne maaş alıyordu? Söyler misiniz, işte buyrun 40, 50 lira. Şimdi ne alıyoruz? Bin 600. Nereden nereye. Silah veriyorlar mıydı? Biz silahı verdik mi? İnanın bunlara sorun, haberi bile yoktur. Biz 16 yılda Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Bunlara sorun 'Siz küçültecek misiniz?'

Marmaray'ı yaptık, Avrasya Tüneli'ni, Yavuz Sultan Selim ile Osmangazi Köprüsü'nü, Adıyaman'da Nissibi Köprüsü'nü... Daha nice dev eseri ülkeye kazandırdık. Bunların hepsini de dinamitleyip yerle yeksan mı edeceksiniz? Bunlara sormak lazım. AK Parti, savunma sanayinde insansız hava araçlarını yaptı. Silahlı insansız hava araçlarını yaptık. Bize Amerika, İsrail... Amerika bize vermezdi, 'Kongre müsaade etmiyor' derdi. İsrail, verirdi, 10 tane verdi bize, arıza yaptığı zaman da bakmazdı ama şimdi biz artık bunları kendimiz yapıyoruz. Tüfekler, füzeler, toplar, tanklar bunlar yapılıyor."


Geri Dön