05 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ordu'ya 21 katrilyon lira yatırım yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ordu'ya 21 katrilyon lira yatırım yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ordu Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyütürken Ordu'ya 21 katrilyon lira yatırım yaptıklarını söyledi..



Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu Aday Tanıtım Toplantısı'ndaki konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin en büyük referansının bugüne kadar kazandırdığı hizmetler olduğuna işaret ederek, "Biz hizmet partisiyiz, bunun için hizmet siyaseti diyoruz, bunun için gönül belediyeciliği diyoruz." ifadesini kullandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyütürken Ordu'ya 21 katrilyon lira yatırım yaptıklarını, eğitimde 3 bin 547 yeni derslik ve 21 bin öğrencili üniversite kazandırdıklarını hatırlattı.

Erdoğan, yüksek öğrenim öğrencileri için 3 bin 336 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete aldıklarını ve birkaç yıla kadar bin kişi kapasiteli bir yurt daha açacaklarını söyledi ve Ordu'ya, Ünye'ye, Fatsa'ya gençlik merkezleri, Altınordu'ya spor tesisleri kazandırdıklarını ifade etti.  

Yapımında yüzde 90 ilerleme sağlanan 20 bin seyirci kapasiteli stadyumun bu sezon içinde açılacağını söyleyen Cumhutbaşkanı Erdoğan, sağlık alanında 9'u hastaneden oluşan 38 sağlık tesisini Ordu'ya kazandırdıklarını belirtti. 

Erdoğan, Ulubey ve Akkuş Devlet Hastanelerinin yapımının devam ettiğini, ihale süreci devam eden 900 yataklı şehir hastanesini Orduluların hizmetine sunacaklarını, kentte ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlılara ve asker yakınlarına toplamda 2,1 katrilyon lira yatırım ve yardım yaptıklarını ifade etti. 

TOKİ vasıtasıyla Ordu'ya 5 bin konut yaptıklarını belirten Erdoğan, 50 kilometre olan bölünmüş yolu 152 kilometreye çıkardıklarını hatırlattı. Erdoğan, son 16 yılda Ordu'ya toplamda 34 kilometre uzunluğunda 27 tünel inşa ettiklerini söyledi.

Maliyeti yaklaşık 2 katrilyon lira olan, içinde 11 köprü ve 6 tünelin olduğu Ordu çevre yolu ve tünellerinin yapımının da devam ettiğini ifade eden Erdoğan, proje içindeki 7 köprü ve 2 çift tüp tüneli tamamladıklarını, projenin kalanını da 2 yıla kadar tamamlayacaklarını belirtti. 

Ordu-Topçam-Mesudiye yolu ile Topçam tünellerinin inşaat çalışmalarının devam ettiği ve yol üzerinde bulunan toplamda 15 kilometrelik 25 tünelin 23'ünün tamamlandığını dile getiren Erdoğan, projenin tümünün bu yıl bitirileceğini ifade etti. 

Ordu şehir merkeziyle, Gülyalı ve Ünye ilçelerinin içme suyu problemini çözdüklerini, Ordu'ya Topçam Barajı ve hidroelektrik santrali ile Ordu üniversite barajını inşa ettiklerini anımsatan Erdoğan, halen 5 barajın inşasının sürdüğünü söyledi. 


Geri Dön