29 / 03 / 2024

atlama kuleler neden çöktü

atlama kuleler neden çöktü

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), heyelan sonucunda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları için inşa edilen atlama kulelerinde meydana gelen çökme ile ilgili gözleme dayalı ön rapor hazırladı..

Elazığ Misland'ın ikiz kulelerinin inşaatı ne zaman bitecek?

Elazığ’ın dev yatırımı Misland’da yapılan ikiz kuleler neden hala bitmedi? Elazığ’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan otel eksiği ikiz kulelerde neden değerlendirilmiyor?

Bodrum'da Fikret Orman'ın oteli tepkiye neden oldu!

Bodrum ilçesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ait otelin imar kirliliğine neden olduğunu iddia eden bir grup çevreci, otel önünde eylem yaptı.

Tapu harcı neden alınır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için harç tahsil ediliyor. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki tapuda tapu harcı neden alınır?

Aydın'da barajın dolması taşkına neden oldu

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde kurulu Kemer Barajı'nın dolması sonucu baraj kapakları açılınca Büyük Menderes Nehri'nde taşkına neden oldu. Nazilli-Yenipazar karayolu taşkın nedeniyle ulaşıma kapatıldı. İşte yaşananlar...

Keleş İnşaat Sefaköy projesi neden gecikti?

Keleş İnşaat'ın Küçükçekmece Sefaköy'de geçen yıl başlayacağı karma projesi neden gecikti? Keleş İnşaat'ın 120 milyon TL'ye satın aldığı arazi E-5 üzerinde yer alıyor. İşte projenin başlayamamasının sebebi...

Ankara Altın Kuleler 2.Etap'ta daireler 260 bin TL'den başlıyor!

Kurumsal Yapı tarafından hayata geçirilen Ankara Altın Kuleler projesinde toplam 425 adet daire bulunuyor. 4 blok şeklinde yükselen proje 17 bin metrekare alan üzerinde yer alıyor. Ankara Altın Kuleler 2.Etap'ta daireler 260 bin TL'den başlıyor.

Karasu Limanı neden gecikti?

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Koç, Kalamış Marina'dan neden vazgeçti?

Koç Grubu aylar süren bekleyişin ardından yürütmeyi durdurmayı kararı kaldırılmayınca Kalamış Marina’dan vazgeçti. Aynı gün ÖİB'nin Marina’nın yeni planını yayınlaması, ‘zamanlaması manidar’ yorumlarına neden oldu.

Bahçeşehir'e neden yatırım yapılır?

Yeni Akit Gazetesi yazarı Mehmet Canıtatlı bugünkü yazısında, bölgedeki projelerin inşaat yeri ile emlak uzmanlarının görüşleri ışığında Bahçeşehir'e neden yatırım yapılacağını açıkladı. İşte o yazı:

Eski binalarda enerji kimlik belgesi neden alınmalı?

Bina enerji kimlik belgesi enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak ve enerji kaybını en aza indirmek için gerekli görülüyor. Peki, eski binalarda enerji kimlik belgesi neden alınmalı?

İmar kirliliğine neden olma suçu cezası!

Yapı ruhsatı alınmış fakat yapının ruhsata aykırı inşaa edilmesi de imar kirliliği olarak karşımıza çıkıyor. İmar kirliliğine neden olan kişilere bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. İşte, imar kirliliğine neden olma suçu cezası!

İmar kirliliğine neden olma suçu yargıtay kararı!

Yapı ruhsatı alınmamış olan yapılar, imar kirliliğine neden oluyor. Bu yapıların sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. İşte, imar kirliliğine neden olma suçu yargıtay kararı!

Ekspertiz raporu neden alınır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. Peki, ekspertiz raporu neden alınır?

atlama kuleler neden çöktü Haberi

atlama kuleler neden çöktü

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası: Projenin hazırlanması ve yapım sırasında mühendislik hizmetlerinin tam olarak yapılmadığı anlaşılmıştır


.Şevde yeterli drenaj önlemlerinin alınmadığı veya yapılan drenaj önlemlerinin yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Acil önlemler alınmazsa şevin kayması devam edecektir


Betonun altında ince ve bir metreden kısa demirlerin belirli aralıklarla zemine düşey olarak (bir nevi çivi şeklinde) yerleştirildiği belirtilmiş ancak heyet arazide bu demirleri görememiştir. 40 santimetre kalınlığındaki betonun tabanına yatay olarak demir serilmesi ve üzerine beton dökülmesi şeklinde oluşturulduğu, beton içinde demir olmadığı tespit edilmiştir"


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), heyelan sonucunda 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları için inşa edilen atlama kulelerinde meydana gelen çökme ile ilgili gözleme dayalı ön rapor hazırladı.


İMO'dan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da meydana gelen çökmenin...