18 / 04 / 2024

ato borcunu ödemeyen üyelerine icra takibi başlattı

ato borcunu ödemeyen üyelerine icra takibi başlattı

Ankara Ticaret Odası (ATO), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelge ve yazıları uyarınca zaman aşımına uğrayacak olan ve aidatlarını ödemeyerek askıya alınan yaklaşık 28 bin üyesine icra takibi başlattı.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Esenyurt Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz mi kondu?

Kamu yararına hizmet sağlayan firmaların borcunu ödemeyen Esenyurt Belediyesi, alacakların icra yoluyla tahsilini engellemek amacıyla gelirlerini hukuksuz bir şekilde oluşturduğu “kamu yararına hesaplara” aktardığı ileri sürüldü...

Aidatını ödemeyen evinden oluyor!

Aidatlarını ödemeyen daire sahipleri, apartman giderlerinde sorun çıkarıyor. Yasalar, aidatını ödemeyen ev sahipleri ve kiracılara ağır yaptırımlar uyguluyor. Aidat ödemeyenlerin evlerini, apartman sahipleri satabiliyor…

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

Volkan Yılmaz: 15 yıldır hiç kira ödemeyen kiracımız var!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Silivri Belediyesi’nin yaklaşık 47 milyona yakın vadesi geçmiş, bir şekilde kronikleşmiş alacakları var. Kira alamadığımız, 15 yıldır hiç kira ödemeyen kiracımız var" dedi.

Tunç Soyer Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutu yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, bütün tepkilere rağmen Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutuna dönüştürdü.

İzmirlilerin Tarihi Şato Restoran isyanı devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in Tarihi Şato Restoran'ını konuk evine dönüştürmek istemesine tepkiler artıyor.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

Tunç Soyer'in Şato Restoran kararı tepki çekti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Varyant'taki Tarihi Şato Restoranı'nı başkanlık konutuna dönüştürme isteğine tepkiler gecikmedi.

ato borcunu ödemeyen üyelerine icra takibi başlattı Haberi

ato borcunu ödemeyen üyelerine icra takibi başlattı

Ankara Ticaret Odası (ATO) 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu, ilgili yönetmelikler ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelge ve yazıları uyarınca zaman aşımına uğrayacak olan ve aidatlarını ödemeyerek askıya alınan yaklaşık 28 bin üyesine icra takibi başlattı. ATO Başkanı Salih Bezci, “Bu husus bizim takdirimizde değildir. Yasal mevzuat zorunlu kıldığı için prosedür işletilmiş ve aidat borcu olan üyelere mecburen icra takibi başlatılmıştır. Bizde bu durumdan mutlu değiliz.”dedi.


Ankara Ticaret Odası, 2010 yılından bu yana odaya aidat borcu bulunan ve bu borcundan dolayı üyeliği askıya alınan ve daha önce üç kez tebligat yoluyla uyarılan ve oda web sayfasında ve gazete ilanlarına rağmen borcunu ödemeyen yaklaşık 28 bin üyeye icra takibi başlattı. Konuyla ilgili yazılı bir...