28 / 03 / 2024

Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm ne zaman

Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm ne zaman

Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak mı? Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde dönüşüm Ispartakule bölgesiyle sınırlı mı kalacak? Avcılar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Tahtakale Mahallesi yıkım planı var mı?

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Avcılar Merkez'de kentsel dönüşüm krizi: Dönüşüme karşı çıkan mülk sahiplerine pankartlı tepki!

Avcılar'da 4 katlı binada, 3 daire sahibinin kentsel dönüşüme engel olmasına tepki gösteren binadaki diğer sakinler, "Bu binanın yıkılıp yenilenmesine engel olan içinde oturan ve 35 yıllık sağlam olduğunu iddia eden 3 daire sahibidir" yazan bir pankartı binaya astı. İşte ayrıntılar...

Avcılar Tahtakale'deki 1 milyon 670 bin metrekarelik rezerv yapı alanın imar uygulaması onaylandı!

İstanbul İli Avcılar İlçesi Firuzköy Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar'da göçük meydana gelen bina için 3 gözaltı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan binanın temeli kazılırken meydana gelen göçükte 3 çocuk babası Cemal Eken'in (42) ölümü, İsa Eyice isimli işçinin yaralanmasına neden olan olay ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi’nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin imar sorunu çözüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nin imar probleminin çözüme kavuştuğunu duyurdu.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm ne zaman Haberi

Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm ne zaman


İstanbul'un Avcılar İlçesi sınırları içindeki Tahtakale Mahallesi, kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı sınırları içinde kalan Ispartakule mevkii dışında kentsel dönüşüm çalışması var mı? Avcılar Belediyesi, "Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı?" sorusuna ne cevap veriyor? 


Tahtakale'nin bir kısmı rezerv yapı alanı içinde!


Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin bir kısmı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 Ekim 2013'te yayımlanan İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı Sınır Revizyonu bildirisinde açıklandığı üzere Rezerv Yapı Alanı dışına çıkartıldı. 


Bilindiği üzere Tahtakale ve Ispartakule toplu konut alanı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planları, 30 Eylül - 21 Mart 2013 tarihleri arasında ilanen askıya çıkarılmıştı...


Avcılar Tahtakale ve Ispartakule imar planları için tıklayın!


Tahtakale Mahallesi'nde...