19 / 04 / 2024

Avm ciroları AVM 2015

Avm ciroları AVM 2015

AVM Ciro Endeksi 2014 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 1 7,1 artış kaydederek 171 puana yükseldi. Verimlilik, istanbul'da 750 lira, Anadolu'da ise 586 lira seviyesinde gerçekleşti.

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Kasım'da ne kadar oldu? 

AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Kasım ayında İstanbul'da 6 bin 824 lira, Anadolu'da ise 4 bin 069 lira şeklinde oldu. İşte ayrıntılar...

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM'lerde kiralanabilir alan başına düşen cirolar, ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. İşte detaylar…

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Ağustos'ta ne kadar oldu?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa hazırlanan AVM Endeksi’nin Ağustos 2022 sonuçları belli oldu. Buna göre AVM'lerde metrekare verimlilik endeksi yüzde 133.4 yükseldi. İşte tüm veriler...

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM'lerde 1 Haziran beklentisi! Cirolar artacak mı?

AVM'ler Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında yeme - içme alanları açılmadan hizmet sunuyor. Kısıtlamalar sebebiyle haftasonu da kapalı olan AVM'lerde 1 Haziran'daki açılma için beklenti büyük. Ciroların artması bekleniyor.

AVM’ler kendilerinin kiracısı oluyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle cirolarında düşüş yaşayan markaların zarardaki mağazalarını kapatmak istemesi, AVM’leri farklı yollara itti. AVM yönetimleri ayrılmak isteyen markalara ‘bayiniz olayım, çıkmayın’ teklifini sunuyor.

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönüyor!

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönmeye başladı. Pandemi dönemi öncesinde daha çok vakit geçirmek için AVM'lere gelinlerin yerini artık gerçekten alışveriş yapmak isteyenler almış durumda.

AVM cirolarında eylül ayı umudu!

AVM’lerin eylül ayı itibarıyla eski kalabalık günlerine döneceğini söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, önemli açıklamalarda bulundu...

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alan cirosu 1.297 TL!

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

Perakendeciler AVM kiralarında indirim bekliyor!

AVM'ler açıldı ancak mağazaların ciroları istenen düzeyde olmadı. Bu nedenle perakendeciler AVM yönetimlerinden kiralarda indirim yapmasını bekliyor.

AVM cirolarını artırmak için BMD'den yeni hamle!

Salgın nedeniyle kapanan ve 1 Haziran tarihinde yeniden kapılarını açan AVM’lerde aradan geçen iki haftada istenen ziyaretçi sayısına henüz gelinemedi. Ancak Birleşmiş Markalar Derneği bu kapsamda bir dizi önlem alıyor.

AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması!

AVM’leri açmayı planlayan AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması yaşanıyor. Markalar, “Turist gelmeyecek. Cirolar yüzde 40 düşer kirayı ciroya bağlayalım” önerisinde bulunuyor.

AVM'lerde yeni dönem! Ciro üzerinden kira alınacak!

AVM’lerin aldıkları kiraların mevcut halde cirolarının yüzde 30 ila 20’sini oluşturduğunu anlatan BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin yeni dönemde ciro üzerinde kira almaya geçmesi gerektiğini açıkladı.

Avm ciroları AVM 2015 Haberi

Avm ciroları AVM 2015

Alışveriş Merkezi Yanılmaları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Kasım 2014 sonuçlan açıklandı. Buna göre, ciro endeksi Kasını 2014 döneminde, bir önceki yılın aynı ayma kıyasla yüzde 17,1 artarak 171 puana çıktı. 

AVM'lerdeki kiralanabilir alan başına düşen cirolar Kasım 2014'te bir önceki yılın aynı ayına göre 25 puan yükselerek, metrekare basma verimlilik 652 liraya ulaştı. Verimlilik, istanbul'da 750 lira, Anadolu'da ise 586 lira seviyesinde...