25 / 04 / 2024

avm cirosu 2015te ne kadar oldu

avm cirosu 2015te ne kadar oldu

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, alışveriş merkezleri ve ticari kiralama ile ilgili kanun hazırlanması gerektiğini söyledi.

AVM'lerin 2023 yılı cirosu ikiye katlandı! Metrekare başına toplam ciro 89 bin 432 TL oldu!

Alışveriş merkezi metrekare verimliliğini düzenli biçimde analiz eden AVM Endeksi verilerine göre, alışveriş merkezi metrekare cirosu 2023 yılında bir önceki seneye göre nominal değerde yüzde 99,6 arttı.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alan cirosu 1.297 TL!

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

Avi Alkaş: Cirosu 3 misli artan kiracının kira vermemesi haksızlık!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılan AVM'lerdeki kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Alkaş, "Hak edene çalışana daha fazla destek olarak dengeyi bulacağız. Cirosu 3 misli artan bir kiracının kira vermemesi haksızlık" dedi...

3. çeyrekte AVM cirosu rekor kırdı!

Cushman & Wakefield 2017 3.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'nu bugün açıkladı. Rapora göre parakende sektöründe büyüme 3. çeyrekte de devam edecek. 

Torunlar AVM'lerin satış geliri yüzde 9 yükseldi!

Torunlar GYO bünyesindeki AVM'leri yılın ilk yarısında 26.1 milyon kişi ziyaret etti. AVM'lerin geçen yılın aynı dönemine göre perakende cirosu yüzde 9.1 arttı.

Torun AVM'lerine yılın ilk yarısında 26.1 milyon ziyaret!

TORUNLAR GYO bünyesindeki AVM'leri yılın ilk yarısında 26.1 milyon kişi ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre perakende cirosu yüzde 9.1 artarak, 929 milyon TL ciroya ulaştı.

Torun AVM’lerin perakende cirosu yüzde 9 büyüdü!

Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO; 2015 yılının ilk altı ayında perakende satışlarını yüzde 9.1 oranında artırdı.

Torun AVM'lerin perakende cirosu yüzde 9 büyüdü!

Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO; 2015 yılının ilk altı ayında perakende satışlarını yüzde 9.1 oranında artırdı.

AVM'lerin cirosu Mayıs'ta yüzde 19,6 oranında artış gösterdi!

AVM Ciro Endeksi, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 19.7 artışla 188 puan olarak gerçekleşti. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) açıklamasına göre.

AVM'lerin cirosu 2017 sonunda 120 milyar olacak!

Türkiye’de alışveriş merkezlerinde (AVM) kiralanabilir alan 10 yılda 4 kat büyüdü ve Mayıs 2015 itibarıyla toplam AVM sayısı 349’a yükseldi.

AVM'lerin cirosu yüzde 19,6 oranında artış gösterdi!

AVM Ciro Endeksi, nisan ayında yüzde 19,6 yükseldi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) açıklamasına göre, AYD ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin nisan ayı sonuçları açıklandı.

Soğuk havalar AVM cirosunu artırdı!

Türkiye'deki alışveriş merkezlerinin ( AVM ) toplam cirosu, Ocak 2015 'te önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı.

AVM ciroları Ocak ayında yüzde 25 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Akademetre ile ortak hazırladığı AVM Endeksi'ne göre Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin (AVM) toplam cirosu, Ocak 2015’te önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı.

avm cirosu 2015te ne kadar oldu Haberi

avm cirosu 2015te ne kadar oldu

Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de alışveriş merkezi (AVM) sayısının 365’e ulaştığını, geçen yıl 10 milyon 500 bin metrekare kiralanabilir alanda AVM’lerin 90 milyar lira ciro elde ettiğini belirterek, bu yıl 110 milyar lira ciro beklediklerini kaydetti.


Borçlar Kanununun yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Belgü, "Burada 8 madde var, bunu incelerseniz kritik şeyler söz konusu. Bunlardan biri yabancı döviz ile kiralanan gayrimenkullerde enflasyon oranlarının yansıtılmaması ile ilgili karar. Alışveriş merkezlerinde veya ticari şeylerde kiralayana kiraladığı yeri istediği zaman terk etme serbestisi veriyor, bunun yanı sıra istediğine devretme yetkisi veriyor. Böyle olduğunda marka karması ve onların konumlandırılması gibi ciddi problem getirecektir. Burada bir problem olduğunun hükümetimiz de biliyor, bu yüzden 8 sene ertelenmişti, bunun tamamen kalkması lazım. Alışveriş...