23 / 04 / 2024

avm haklarımız

avm haklarımız

TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan: "AVM'lerde otopark hizmetinin sunulması ticari bir durum değil, tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir haktır'' dedi.

Mehmet Nuri Ersoy: Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AVM Kütüphaneleri Açılış Töreni'nde "Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak" diye konuştu.

Kentsel dönüşümde hukuk haklarımızı biliyor muyuz?

Kentsel dönüşüm uygulamalarında Bakanlık tarafından konut maliklerine sunulan bazı haklar bulunmaktadır. Avukat Elvan Kılıç, kentsel dönüşümde hukuki hakları kapsamında açıklamalarda bulundu…

Kurdaki dalgalanmaya karşı yeni adımlarımız olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik pek çok tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bu doğrultuda yeni adımlarımız olacak." dedi.

Bakanlık sayımızın azalmasıyla kazanılan binaları değerlendirdik!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlık sayımızın 16'ya düşmesiyle birlikte kazanılan binaları değerlendirdik, planlaması yapıldı. Bundan böyle kiracı olan yerlerin tamamından çıkmak suretiyle onları buralara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunduk." dedi.

3,5 milyon Suriyeliye daha ev sahipliği yapmaya gücümüz yetmez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir göç dalgasıyla ilgili, "Biz şu anda 3.5 milyona ev sahipliği yapıyoruz. İdlib'in nüfusu 3.5 milyon. Böyle bir 3.5 milyona daha ev sahipliği yapmaya gücümüz de imkanımız da yetmez" dedi.

Yapılarımız ne kadar güvenli?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü yaklaşırken akıllara yine “yapılarımız ne kadar güvenli?” sorusu geliyor.

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Süleyman Çetinsaya: Yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz!

Artaş İnşaat YKB Süleyman Çetinsaya 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çetinsaya, "Biz de Artaş İnşaat olarak önümüzdeki dönemde başladığımız projeleri tamamlarken, sektördeki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz." dedi...

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Ziya Yılmaz: Yatırımlarda durma lüksümüz yok!

DAP Yapı bir hafta içinde Emlak Konut’un Nişantaşı ve Çekmeköy arazilerini 2.8 milyarla TL bedelle aldı. DAP Yapı patronu Ziya Yılmaz, “Bu ülkenin âşığıyım ve çok güveniyorum. Sektöre moral verdik, durmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.  

Üsküdar Bizim Çocuklarımız Anaokulu hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Bizim Çocuklarımız Anaokulu'nu hizmete açtı.

Şehir içine yeni AVM yapımı yasaklanmalı!

Esnafların AVM'lere yönelik tepkisi yeniden gündem oldu. AVM'lerin şehir dışına yapılması, şehir içine yeni AVM yapımının yasaklanması konusu gündemdeki yerini aldı. 

Yaşam alanlarımız Kuzey’e kayacak!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Türkiye’yi bekleyen hava durumunu anlatarak, yaşam alanlarımızın Kuzey’e kayacağını söyledi..

avm haklarımız Haberi

avm haklarımız

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Haşmet Atahan, alışveriş merkezlerinde (AVM) otopark hizmetinin sunulmasının tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir hak olduğunu belirtti. Atahan, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün (UKOME) 29 Ocak 2007 tarihli kararı gereğince alışveriş merkezlerinde (AVM) 0-3 saat arası otoparkın ücretsiz olduğuna işaret ederek, 3 saat üzerinde yapılan park işlemleri için İBB Tarife Komisyonu tarafından belirlenen tarifeye göre otopark ücreti alındığını kaydetti. UKOME'nin söz konusu kararının AVM yöneticilerince kabul edilmediğini ve işlemin iptali için idare mahkemesinde dava açıldığını ifade eden Atahan, İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin AVM'lerde tüketicilerin otoparkı 3 saat süreyle ücretsiz kullanmalarını serbest piyasa ve ticaret serbestisi kurallarına, rekabet ortamına aykırı bularak iptal ettiğini anlattı. Atahan, İBB'nin kararı...