20 / 04 / 2024

avm küçük esnaf

avm küçük esnaf

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

AVM'lerdeki küçük esnaflar da batıyor!

AVM Kiracıları Derneği Başkanı Dr. Kenan Yüce, AVM'lerdeki küçük esnafların da battığını, ancak onların dile gelmediğini söyledi...

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Türkiye'de küçük esnaf ve Bağ-Kur sigortalıları için emeklilik şartlarında yapılan düzenlemeler kapsamında milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve uzun süredir beklenen 7200 prim günü düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı merak ediliyor.

Trabzon Büyükşehir'den satılık esnaf lokantası!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon'daki esnaf lokantasını satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 13 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

EYT'deki kıdem tazminatı çıkmazı! İşverenden yeni talep var

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Mart ayından bu yana emekli oluyor. EYT'lilerin kıdem tazminatı ödemeleri için ise işverene kredi desteği verildi. Ancak, yükselen faizler, işvereni zor duruma soktu. Küçük esnaf, EYT kredisi için kolaylık istedi. İşte tüm detaylar...

Erken emekli olmak isteyen esnafa korkutan açıklama: O işi yapanlar erken emekli olamayacak!

14 Mayıs Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa erken emeklilik müjdesi vermişti. Vatandaşlar ise 'Küçük esnaf nasıl emekli olacak?' sorusunu araştırırken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'tan korkutan açıklama geldi.

Küçük esnafı koruyacak yeni düzenleme geliyor! Sistem baştan sona değişecek!

Ticaret Bakanlığı, ticarette küçük esnafı koruyacak bir taslak hazırladı. Buna göre; AVM, mağaza, bayi işletme ve perakende ticaretle uğraşan esnaf arasındaki zincir, tekrar yapılandırılacak.

1 milyon emekli adayını ilgilendiren gelişme! Erken emeklilik 'prim' detayı

Emekli olmak için gün sayanlar dikkat. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Seçimleri öncesi esnafa erken emeklilik müjdesini paylaşmıştı. Buna göre, küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşürülecek ve SGK'lılarla dengelenecek. İşte tüm detaylar...

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

Bir milyon küçük esnafı kapsayan Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesi düzenlemesi yakında TBMM’ye gelecek. Bağ-Kur'lu vatandaşların prim şartı 9 bin günden 7200 güne düşecek. İşte, Bağ-Kur prim eşitlemesine ilişkin detaylar...

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilik reformu kapsamında, Bağ-Kur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı geliyor. Bağ-Kur'lular için yapılan düzenlemeyle birlikte 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Paramız pul olunca piyasada bozuk para da kalmadı! Madeni parada kıtlık var!

Yüksek enflasyon nedeniyle paramız pul olsa da küçük esnaf piyasada madeni para sıkıntısı yaşandığından şikayet ediyor. Madeni paralarda; bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üretim maliyetinin kendi değerini aştığı belirtiliyor.

Erken emeklilikte küçük esnafa müjde! Tam 1 milyon kişi faydalanacak

Esnafın emeklilik için prim sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde ayrıntılar belli olmaya başladı. Buna göre prim indirimi ayarlamasından; manav, bakkal, pazarcı gibi küçük esnafın yanı sıra, kendi hesabına iş yapan doktor, eczacı, avukat da faydalanacak.

1 milyon esnafa müjdeli haber! Erken emeklilik için şartlar netleşiyor!

EYT’den yararlanamayan yaklaşık 1 milyon civarındaki küçük esnafın erken emeklilik için prim sayısının SGK ile eşitlenmesi konusundaki detaylar netleşmeye başladı.

Esnaflar dikkat! Prim müjdesinin kimleri kapsadığı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnafın prim ödeme gün sayısının 7 bin 200'e indirildiğini duyurdu. Sosyal güvenlik uzmanı Erdursun, kararın basit usullü işletmeleri kapsama ihtimalinin daha yüksek olduğunu ifade etti. İşte tüm detaylar...

avm küçük esnaf Haberi

avm küçük esnaf

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı. Yasa ile hükümet seçim öncesi esnafın ‘gazını alırken’, kanunu hayata geçirecek yönetmelikleri çıkarmadı. Esnafın hangi kriterlere göre seçileceği belli, kirasının nasıl saptanacağı değil.


Edinilen bilgiye göre perakende yasası çıktıktan sonra Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) yöneticileri ilgili bakan ile bir görüşme yaptı. Görüşmede AYD üyeleri yasanın pratiğe dökülmesinin imkansızlığından yakındı. Örneğin esnaf kirasının nasıl hesaplanacağı, 400 esnaf ve sanatkar odası üyelerinden hangisinin AVM’ye kabul edilecek esnaf olacağının belirlenmesindeki zorluk anlatıldı. AYD üyeleri, “Sayın bakanım siz de biliyorsunuz ki bu kanunun fiiliyatta uygulanması mümkün değil.” dedi. Bunun üzerine bakanın cevabı, “Arkadaşlar siz kaç kişisiniz, esnaf ise 3...