29 / 03 / 2024

avm otopak yasası

avm otopak yasası

TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan: "AVM'lerde otopark hizmetinin sunulması ticari bir durum değil, tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir haktır'' dedi.

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

AVM Yasası'nın iptal davası bugün karara bağlanacak!

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Faik Yılmaz: Esnaf AVM'lerden çağrı bekliyor!

Yeni Perakande Yasası'yla AVM'lerde esnaf ve yok olan mesleklere yer ayrılması zorunlu hale getirildi. Ancak bu konuda henüz gelişme yok. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "AVM’lerden çağrı bekliyoruz" dedi.

AVM yasası ne zaman uygulanacak?

AVM yasası olan 6585 sayılı kanun, perakende işletmelerin faaliyetleri ile bunların birbirleri, üretici ve tedarikçilerle ilişkilerini düzenliyor. Peki, AVM yasası ne zaman uygulanacak? İşte yanıtı..

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Yeni AVM yasası tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni AVM yasası tam metni...

AVM çalışma saatleri yasası 2015!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, yeni yasa ile AVM çalışma saatleri değişiyor mu?

avm otopak yasası Haberi

avm otopak yasası

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Haşmet Atahan, alışveriş merkezlerinde (AVM) otopark hizmetinin sunulmasının tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir hak olduğunu belirtti. Atahan, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün (UKOME) 29 Ocak 2007 tarihli kararı gereğince alışveriş merkezlerinde (AVM) 0-3 saat arası otoparkın ücretsiz olduğuna işaret ederek, 3 saat üzerinde yapılan park işlemleri için İBB Tarife Komisyonu tarafından belirlenen tarifeye göre otopark ücreti alındığını kaydetti. UKOME'nin söz konusu kararının AVM yöneticilerince kabul edilmediğini ve işlemin iptali için idare mahkemesinde dava açıldığını ifade eden Atahan, İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin AVM'lerde tüketicilerin otoparkı 3 saat süreyle ücretsiz kullanmalarını serbest piyasa ve ticaret serbestisi kurallarına, rekabet ortamına aykırı bularak iptal ettiğini anlattı. Atahan, İBB'nin kararı...