27 / 04 / 2024

avm sayıları

avm sayıları

Alışveriş merkezleri (AVM) pek çoğumuzun sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Türkiye'de bugün 101'i İstanbul'da olmak üzere toplam 343 AVM bulunuyor.

Türkiye AVM'de Avrupa ile olan yarışında hız kesmeden yoluna devam ediyor!

Hulusi Belgü, “Daha kaç AVM’ye yer var?” başlıklı konuşmasında, Türkiye genelinde 337 alışveriş merkezi bulunduğunu, buna 2014-2015 yıllarını kapsayan dönem için planlanmış 95 projenin daha ekleneceğini söyledi.

Planlanan AVM 64 açılabilen AVM 16!

Türkiye genelinde bu yıl açılması beklenen 64 alışveriş merkezinden (AVM) yatırım iptalleri ya da ertelemeler nedeniyle sadece 16’sı hayata geçerken; toplam AVM sayısı Eylül sonu itibariyle 342’ye ulaştı.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

AVM ziyaretçileri artıyor! 2023'te rekor gelecek! 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’ye çok umutlu başlamamalarına rağmen çok mutlu tamamladıklarının altını çizdi. AVM ziyaretçi sayıları 2023'te rekor kıracak. İşte ayrıntılar...

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

AVM satışları hızlanacak!

Koronavirüs salgınında durma noktasına gelen AVM sektörü normalleşme ile beraber hareketlenecek. Çok sayıda AVM sahibi elindeki AVM'yi satışa sunmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır'daki sporcu ve spor tesisi sayıları mecliste!

Diyarbakır ilindeki sporcu ve spor tesisi sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği sağlayacak!

Akiş GYO'nun Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına Mayıs ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanmasına karar verildi.

Akiş GYO, AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya AVM'lerindeki kiracılarına yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

AVM ve perakende sektörünü neler bekliyor?

Türkiye toplam 436 AVM sayısı ile dünya klasmanında yer alıyor. Kovid-19 sebebiyle zorlanan bu AVM’lerden bazılarının sonunun kapanma olduğu öngörülüyor. İngiltere'nin kuzeyinde bulunan küçük bir kentte ise 1970'li yıllarda inşa edilen AVM yıkılıp yerine yeşil alan yapılacak.

Nata Holding Vega AVM sayısını 12'ye yükseltecek!

AVM inşaatlarıyla adından söz ettiren Nata Holding Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Ülke genelinde mevcut 8 AVM'si olan Nata Holding bu sayıyı 12'ye çıkarmayı hedefliyor. 

Akiş GYO, Aralık ayında AVM kiracılarına kira desteği verecek!

Akiş GYO tarafından Akbatı ve Akasya AVM'de bulunan kiracılarına, Aralık ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere kira desteği sağlayacak.

AVM kiracıları ikinci dalgayı nasıl karşıladı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanıyor.  İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yaptığı açıklamada AVM'de faaliyet gösteren kiracıların ikinci dalgayı hazırlıklı karşıladıklarını dile getirdi. 

Enerji etüdü yapılması gereken bina sayıları mecliste!

Enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

avm sayıları Haberi

avm sayıları

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Anadolu'da hâlâ AVM'si olmayan 24 il bulunduğunu belirterek, "Yapımı devam edenlerle birlikte yıl sonunda 356 AVM'ye ulaşacağız" dedi. 


Yüzde 78'i yabancı 

Türkiye'deki 343 AVM'nin yüzde 78'inin yabancı yatırımcılarca yapıldığını belirten Hulusi Belgü, "2014 sonu itibarıyla yabancıların yaptığı AVM yatırımı toplamı 14 milyar doları aştı. Bu rakam, Türkiye'deki 50 milyar dolarlık yatırımın üçte birinin yabancı yatırımcı tarafından yapıldığını gösteriyor. İstikrarlı büyümesi olan, yatırım yapılacak bir ülkeyiz. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye inancı var" dedi. 


Gün ışığı çok önemli 

Yatırımcıların AVM açarken çevredeki ihtiyacı çok iyi gözlemlemesi gerektiğini belirten Hulusi Belgü şöyle konuştu: "Yani rekabetin çok olmadığı, insanların kolaylıkla ulaşabileceği, bilhassa yerleşim merkezlerine yakın yerlerde olması avantajlı. Önceleri 6-8 katlı, yüksek AVM'ler yapılırdı, şimdi ise iki, üç kattan...