20 / 04 / 2024

avmler ekonomiye katkı sağlıyor mu

avmler ekonomiye katkı sağlıyor mu

Alman Prime Development'ın Türkiye CEO'su Dr. Artuğ Çetin, AVM'lerin Anadolu'da cadde mağazalarına göre daha çok tercih edilmeye başladığını belirterek, Anadolu'da AVM'lere talebin arttığını belirtti.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da kapış kapış gitti!

Kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınların el emeği ürünleri Zorlu Center’da sergilendi. Zorlu Enerji’nin kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!

3-4 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye deri sanayi, hammadde ihtiyacının yüzde 15’ini kurban derilerinden karşılıyor. Ekonomiye 5 milyar TL katma değer yaratan kurban derilerinde potansiyelin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Koş vatandaş koooş! Yüzde 25-40 arası indirimler Migros'ta! Poşetini sepetini alan adeta saldırıya geçti

Türkiye'nin içinden geçtiği ekonomik sıkıntıların üzerine marketler ve bir çok sektör ''fiyat sabitleme'' yöntemine gitmişti. Akabinde bazı ürünlerde fiyat düşüren marketler ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyor

Serbest bölgeler, 2022’de 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı!

Serbest bölgelerin ekonomiye katkısı günden güne artarken, geçen yıl serbest bölgelerin yaptığı ihracat toplam 11,4 milyar dolara ulaştı.

Kadın Kooperatifleri ürünlerinde el emeği göz nuruna yakışır fiyatlar! İşte 18 Eylül 2022 fiyat listesi

Kırsal kesimde yer alan ya da evde el işi üreten kadınların son yıllarda kooperatifleşerek ekonomiye katkıları ciddi oranda artmaya başladı. Ardı ardına kurulan kadın koopetarifleri oya, nakış, çeyiz setinden tutun salça, makarna, pekmeze kadar yüzlerce ürün çeşidini üretip son tüketiciye ulaştırıyo

İstanbul Fuar Merkezinde ekonomi mücevher gibi parlayacak!

Altın ve mücevhere olan talep her geçen gün artmakta, sektörün ekonomiye  katkısı dikkate alınarak yeni pazarlara ulaşmak ve doğru konuma gelmek için stratejik  çalışmalar yürütülmektedir. 6-9 Ekim tarihleri ​​arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan İstanbul Kuyumculuk Fuarı, benz

Teknoloji devi Google’ın Türkiye ekonomisine katkısı 3,3 kat arttı

Teknoloji devi Google, düzenlediği bir etkinlikte Türkiye'de ürettiği hizmetleri ve ekonomiye katkılarını içeren raporu açıkladı. İşte detaylar...

Bakan o ilimizi işaret etti! 100 milyar dolarlık altın ve gümüş toprak altında yatıyor

Çanakkale’de üretim yapan TÜMAD Madencilik firmasını ziyaret eden Bakan Mustafa Varank, çarpıcı açıklamalar yaptı. Altın ve gümüş madenciliğinin ekonomiye katkısına değinen Varank, o ilimize için önemli bir müjde verdi.

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

avmler ekonomiye katkı sağlıyor mu Haberi

avmler ekonomiye katkı sağlıyor mu

Türkiye'de anahtar teslim AVM projeleri geliştiren Alman Prime Development'ın Türkiye CEO'su Dr. Artuğ Çetin, AVM'lerin Anadolu'da cadde mağazalarına göre daha çok tercih edilmeye başladığını belirterek, "Anadolu kentlerindeki AVM'ler bir yandan istihdam yaratıp bölgenin ekonomisini canlandırırken bir yandan da sosyal yaşama renk katıyor. Anadolu kentlerini AVM ile tanıştırdık, bölgede yeni istihdam olanakları yaratarak işsizlik sorununun çözümüne katkı sunmuş olduk. Yerel yatırımcıları, perakendecilerle bir araya getirerek franchise fırsatlarının oluşmasına zemin hazırladık, böylece yerel yatırımları da artırdık. Anadolu'nun hem istihdam yaratmak hem de yerel yatırımcılar açısından bu tarz girişimlere ve yatırımlara ihtiyacı var"' diyor. Anadolu'daki AVM'lerin doluluk oranı markaların buralarda mağaza açma talebini de artırıyor. Çetin, İskenderun, Antakya ve Gaziantep'te açtıkları alışveriş merkezlerinin kısa sürede sosyal yaşamın ve ekonominin can damarı haline...