25 / 04 / 2024

Bakan o ilimizi işaret etti! 100 milyar dolarlık altın ve gümüş toprak altında yatıyor

Bakan o ilimizi işaret etti! 100 milyar dolarlık altın ve gümüş toprak altında yatıyor

Çanakkale’de üretim yapan TÜMAD Madencilik firmasını ziyaret eden Bakan Mustafa Varank, çarpıcı açıklamalar yaptı. Altın ve gümüş madenciliğinin ekonomiye katkısına değinen Varank, o ilimize için önemli bir müjde verdi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale-Lapseki'de üretim yapan TÜMAD Madencilik firmasına ait madenine ziyarette bulundu. İşletme hakkında yetkililerden bilgi alan Varank, altın odasına gitti. Burada altının kıvamını yüksek ısıya dayanıklı elbise ve elpenleri takarak kontrol eden Varank, potayı devirerek altın ve gümüş madenini döküm kalıbına belirtti.

ALTIN VE GÜMÜŞ ÜRETİMİ YAPAN MADENLERİN BAŞINDA GELİYOR
Varank, daha sonra yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:"Burası Türkiye'de altın, gümüş üretimi yapan önemli madenlerden biri. TÜMAD Madencilik, Lapseki'de Türkiye'deki altın üretiminin yüzde 8'ini yapıyor. Bu sene hedef, 3,5 ton altın, 2,5 ton gümüş üretilmesi. 2000'de Türkiye'de cevherler olmasına rağmen hiç altın üretimi yapılmıyordu. Türkiye'nin bütün altını yurt dışından ithal edilmekteydi. 2000 yılından sonra madenlerimizin millileştirilmesi politikası çerçevesinde yıllık 42 ton altın üretimi yapıyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön