25 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli sözleşmesi

Avrasya Tüneli sözleşmesi

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Avrasya GYO güncel esas sözleşmesi yayınlandı!

Avrasya GYO'nun güncel esas sözleşmesi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Avrasya GYO Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesi tescil edildi!

Avrasya GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesinin tescili gerçekleşti ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edildi. 

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Doğuş GYO borç azaltmak için Kuveyt Türk ile sat ve geri kirala sözleşmesi imzaladı!

Doğuş GYO mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacıyla Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı...

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

JCR Avrasya Derecelendirme ile Emay İnşaat'ın sözleşmesi iptal edildi!

JCR Eurasia Rating ile “Emay İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş.” arasında 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle imzalanan Kredi Derecelendirme sözleşmesi iptal edildi.

Kanal İstanbul Projesi'nin etüt proje sözleşmesi imzalandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının netleştirilmesi ve kesitlerinin ortaya konulması için etüt proje sözleşmesinin imzalandığını söyledi.

Avrasya GYO Metrocity A Blok kira sözleşmesi bildirisini yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Metrocity A Blok kira sözleşmesi bildirisini yayınladı.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Avrasya Tüneli sözleşmesi Haberi

Avrasya Tüneli sözleşmesi


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Avrasya Tüneli'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde "Avrasya Tüneli projesinin devletin verdiği araç garantilerinin yakalanamaması, sözleşmelerin dolar üzerinden yapılması nedeniyle, önümüzdeki 25-30 yıl boyunca bütçede büyük açıklar oluşacağı yönünde haberler çıkmıştır. Söz konusu haberlerin ciddi iddialarda bulunması ve devlet bütçesini yani vatandaşın bütçesini ilgilendirmesi nedeniyle aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması gereği doğmuştur." diyerek 5 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1. Söz konusu proje hangi tarihte açılmış, halkın hizmetine sunulmuştur?


2. İşbu önerge tarihine kadar Avrasya Tüneli'nde kaç araç geçişine ulaşılmıştır?


3. Avrasya Tüneli'nden araç başına alınan geçiş ücreti ne kadardır?


4. Söz konusu projede devler hazine garantisi var mıdır? Varsa garanti koşulları nelerdir?


5. Garanti varsa işbu önerge tarihine...