28 / 03 / 2024

Avrupa Birliği kripto para madenciliği yasak

Avrupa Birliği kripto para madenciliği yasak

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin gibi yüksek enerji tüketen kripto madenciliğinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği ülkelerinde oturum izni nasıl alınır 2024?

Avrupa Birliği ülkeleri Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya’da oturma izni nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği’nde (AB) toplam otomobil satışları Eylül ayında yıllık yüzde 9,2 artış gösterdi. İşte Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan o rakamlar...

Otomotiv ihracatının yüzde 68'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı!

Otomotiv endüstrisi, 9 ayda 25 milyar 619 milyon liralık ihracata imza atarken, bu rakamın 17 milyar 569 milyon 399 bin dolarlık kısmı Avrupa Birliği ülkelerinden geldi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

Açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB), geçen sene toplam 158 milyar avroluk otomobil ihracatı gerçekleştirdi. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Detaylar belli oldu; Avrupa Birliği'nden dijital euro hazırlığı

Dijital euro ile Avrupa çapında alternatif bir ödeme yöntemi devreye alınmış olacak, kişi ve işletmeler mevcut seçeneklere ek olarak dijital euro ile ödeme yapabilecek.

Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları yüzde 18,5 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 18,5 arttı ve 938 bin 950'ye ulaştı.

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği kripto para madenciliği yasak Haberi

Avrupa Birliği kripto para madenciliği yasak

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraların daha verimli teknolojilere yönelmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto madenciliğindeki "iş ispatı" modelinin yüksek enerji tükettiğine değinen Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, "Çözüm, iş ispatını yasaklamak." dedi.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada söz konusu model yerine "hisse ispatı" algoritmalarının kullanılabileceğini, bu modelin enerji tüketiminin çok daha düşük olduğunu dile getirdi.

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan çalışmaya göre, küresel elektriğin binde 6'lık kısmını Bitcoin madenciliği tüketiyor.

Kripto para birimi girişimlerinde dolandırıcılık tehdidi arttı!