19 / 04 / 2024

Avrupa Birliği'nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!

Avrupa Birliği'nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin gibi yüksek enerji tüketen kripto madenciliğinin yasaklanması gerektiğini belirtti.



Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraların daha verimli teknolojilere yönelmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto madenciliğindeki "iş ispatı" modelinin yüksek enerji tükettiğine değinen Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen, "Çözüm, iş ispatını yasaklamak." dedi.

Avrupa Birliği nde kripto para madenciliğine yönelik yasaklar kapıda!

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedeen yaptığı açıklamada söz konusu model yerine "hisse ispatı" algoritmalarının kullanılabileceğini, bu modelin enerji tüketiminin çok daha düşük olduğunu dile getirdi.

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan çalışmaya göre, küresel elektriğin binde 6'lık kısmını Bitcoin madenciliği tüketiyor.

Kripto para birimi girişimlerinde dolandırıcılık tehdidi arttı!

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön