25 / 04 / 2024

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar/TL güne yükselişle başladı. Dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününde 13,61 liradan işlem görüyor.



Dolar/TL, dün yukarı yönlü hareket ederek günü önceki kapanışa göre 0,7 artışla 13,5288 liradan kapattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 13,6120 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL  15,4350'den, sterlin/TL  18,5130 liradan satışa sunuluyor.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,5 değer kazandı, bugün ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 95,7 bandında işlem görüyor. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 yükselişle 1,1330'dan alıcı buluyor.

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl 4 faiz artıracağını fiyatlaması ile tahvil piyasalarında satış baskısının devam ettiğini belirterek, ABD 10 yıllık tahvil getirisinin yüzde 1,90 sınırına yükseldiğini vurguladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyonun küresel ölçekte risk algısını da artırdığına işaret eden analistler, konuyla ilgili gelişmelerin piyasaları da etkileyeceğini belirtti.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası (BAE) arasında ikili para takası anlaşması imzalandı.

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, takas anlaşmasının nominal büyüklüğü 18 milyar BAE dirhemi ve birbirleri için 64 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Analistler, bugün yurt içinde veri takviminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan dolar endeksinde 96,0 seviyesinin direnç konumunda olduğunu söyledi.

Dolar kuru bugün ne kadar?

FED'den sert tepki! Altın fiyatları geriledi!

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

20 Ocak A101 aktüel ürünler kataloğunda neler var? Bu haftaki dev fırsatlar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön