29 / 03 / 2024

avukat feride hilal imal

avukat feride hilal imal

Ev sahibiniz sizi evden çıkarmak istiyor ve aynı zamanda hakaret ediyor. Ancak siz evden çıkmak istemiyorsunuz. Bu durumda sözleşmede neye dikkat edilmeli? 

Komşusunu rahatsız edenler dikkat! Hapis cezası alabilirsiniz!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. Peki komşusunu rahatsız edene ceza verilir mi?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kiraları kaleme aldı. Peki kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidatları yazdı. Peki giriş katında oturanlar aidat öder mi?

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri yazdı. Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor?

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız bunu yapıyorsa...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracıların konut sitesi aidatlarını ödememesini yazdı. Peki kiracılar bunu yapıyorsa ev sahibi ne yapabilir? İşte detaylar...

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Konut sitelerindeki bahçe alanı otoparka çevrilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında bahçe alanının otoparka çevrilmesini kaleme aldı. Peki bahçe alanı otoparka çevrilebilir mi?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeniz...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira sözleşmelerini kaleme aldı. Peki kira sözleşmesi kendiliğinden uzar mı? 

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız kirayı ödemiyorsa...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirasını ödemeyen kiracılar için neler yapılabileceğini kaleme aldı. Peki kiracısını ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

Ev alacaklar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında maketten konutu satışını kaleme aldı. Peki maketten konut alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte detaylar...

avukat feride hilal imal Haberi

avukat feride hilal imal

Takvim Gazetesi yazarlarından Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde kiracıları ilgilendirecek bir konuya açıklık getirdi. İmal, kendisine yöneltilen okuyucu sorusunu şu şekilde yanıtladı...

Oturduğum ev için 3 yıl önce kontrat yaptım. Her yıl enflasyon zammı ile yola devam ediyorduk. Şimdi yeni dönem için 2 ay geçti ve evden çıkmamı istiyor. Evden çıkmazsam dava açacağını söyledi. Hakaretler etti. Hakaret davası açacağım. Aynı zamanda evde kalmak için nasıl dava açabilirim?

Ev sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen şekilde kira sözleşmenizi fesh etmediyse, bu sözleşme aynı şartlarla 1 yıl daha uzamış sayılacaktır. Dolayısıyla kira sözleşmeniz aynı koşullarla 1 kira dönemi daha uzadı. Kira sözleşmesinden kaynaklanan sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız ( örneğin kirayı belirtilen sürelerde düzenli bir şekilde ödemeniz) ev sahibiniz sizin aleyhinize tahliye...