29 / 03 / 2024

Ayavukla Kilisesi restorasyon

Ayavukla Kilisesi restorasyon

Ayavukla Kilisesi, kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanı haline geldi. Harabe halindeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen kilise, kültür merkezi ve müze işlevinin yanı sıra inanç turizmine de hizmet ediyor

Ayavukla Kilisesi turistlerin uğrak mekanı oldu!

Uzun yıllar metruk durumda bekledikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyonuyla yeniden hayat bulan tarihi Ayavukla Kilisesi, son dönemde kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanlarından biri haline geldi.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyon çalışması bitti!

Restorasyon bütçesinin 3 milyon lirayı aştığı söylenen Sveti Stefan Kilisesi kilisesi 5 ay sonra açılıyor. 2011'den bu yana restorasyonda olan kilisenin 41 kolonun tamamına yakını tek tek değiştirildi.

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Mudanya Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon yapılacak!

Mudanya, Kumyaka Köyü’nde bulunan ve 2012 yılında Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis'in mülkiyetini özel bir kişiden satın aldığı Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon hazırlıklarına başlandı.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi restore ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Erzurum Öşvank Kilisesi'nde restorasyon başlıyor!

Acil şekilde yapısal güçlendirmeyi içeren restorasyona ihtiyaç duyan tarihi Öşvank Kilisesi onarımına yönelik, Gürcistan ile Türkiye arasında protokol imzalandı ve sözlü mutabakata varıldı.

Sinop Balatlar Kilisesi restore edildi!

Sinop'ta yer alan Balatlar Kilisesi'ndeki arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının bu sezonki bölümü sona erdi.

Ayavukla Kilisesi restorasyon Haberi

Ayavukla Kilisesi restorasyon

Restorasyonla yeniden hayat bulan Ayavukla Kilisesi, kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanı haline geldi. Harabe halindeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen kilise, kültür merkezi ve müze işlevinin yanı sıra inanç turizmine de hizmet ediyor. 1922 yangınından sonra şehir merkezinde ayakta kalan tek Ortodoks mabedi olan kilise, 17 Ağustos'ta düzenlenen dini törenin ardından, Ortodokslar için cazibe merkezlerinden biri oldu. Dünyanın çeşitli kentlerinden gelen Ortodokslar, İzmir ziyaretlerinde Ayavukla'yı da programlarına eklemeye başladı. Kilise son olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası konferansa katılmak üzere kente gelen hukukçuları ağırladı. Heyet, 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen kilisede Hz. İsa figürü, altın ağızlı Aziz Yuhanna ile melekler Mikail ve Cebrail'i simgeleyen duvar resimlerini inceledi. 



Yeni...