28 / 03 / 2024

Ayavukla Kilisesine gelen turist sayısı

Ayavukla Kilisesine gelen turist sayısı

Ayavukla Kilisesi, kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanı haline geldi. Harabe halindeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen kilise, kültür merkezi ve müze işlevinin yanı sıra inanç turizmine de hizmet ediyor

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

Mimar Sinan'ın eserlerini yurt dışından gelen 36 mimar gezdi!

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB koordinasyonunda düzenlenen "Yeni Bir Turizm Rotası; Büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi" kapsamında yurt dışından gelen 36 mimar, Mağlova Kemeri'ni gezdi

Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyon oldu!

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Antalya ve Gazipaşa Havalimanı’na Mayıs ayında 1 milyon 363 bin 927 turist geldi. Antalya’ya hava yoluyla yılın ilk beş ayında gelen turist sayısı 3 milyona yaklaştı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Rusya ve Avrupa'dan gelen turist sayısı yüzde 30 düştü!

Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen turistlerde yüzde 30'lara varan düşüşlerin görülmesiyle nisanda gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.1 gerileyerek 2 milyon 437 bin oldu.

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 8.1 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 8.1 düşüşle 2.44 milyon kişi oldu.

2015'te Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 11 azaldı!

Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen turist sayısı 2014'ün aynı dönemine oranla yüzde 11 azalınca, sadece otellerin gelir kaybı 55 milyon euro oldu.

İngiltere'den Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 2.5 arttı!

İngiltere'den Antalya'ya gelen turist sayısındaki artış ise yüzde 2.5 oldu. 2014'te 68 bin 761 İngilizin geldiği Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 70 bin 497 oldu.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 12,6 düştü!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya ocak-nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 geriledi.

Kızkalesi'ne gelen turist sayısı arttı!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 20 arttı!

MUĞLA (AA) Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, bölgeye gelen turist sayısında bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yaşanan yüzde 20'lik artışın, turizm sezonu için kendilerini umutlandırdığını bildirdi.

Antalya'ya gelen turist sayısı 4 ayda 1 milyon 222 bin 720 oldu!

Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısı yılın ilk 4 aylık döneminde 1 milyon 222 bin 720 oldu. Düşüş, 2014 yılına oranla yüzde 11 olarak gerçekleşti.

Kapadokya'ya gelen Japon turist sayısı düşüyor!

TÜRKİYE’ye gelen Japon turist sayısı düşüyor. En büyük kayıp ise Kapadokya’da yaşanıyor. Bölgeye gelen Japon sayısında geçen yıla göre yüzde 30 düşüş var. Sektör temsilcileri, bunda IŞİD korkusunun etkili olduğuna işaret ediyor.

Ayavukla Kilisesine gelen turist sayısı Haberi

Ayavukla Kilisesine gelen turist sayısı

Restorasyonla yeniden hayat bulan Ayavukla Kilisesi, kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanı haline geldi. Harabe halindeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen kilise, kültür merkezi ve müze işlevinin yanı sıra inanç turizmine de hizmet ediyor. 1922 yangınından sonra şehir merkezinde ayakta kalan tek Ortodoks mabedi olan kilise, 17 Ağustos'ta düzenlenen dini törenin ardından, Ortodokslar için cazibe merkezlerinden biri oldu. Dünyanın çeşitli kentlerinden gelen Ortodokslar, İzmir ziyaretlerinde Ayavukla'yı da programlarına eklemeye başladı. Kilise son olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası konferansa katılmak üzere kente gelen hukukçuları ağırladı. Heyet, 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen kilisede Hz. İsa figürü, altın ağızlı Aziz Yuhanna ile melekler Mikail ve Cebrail'i simgeleyen duvar resimlerini inceledi. 



Yeni...