26 / 04 / 2024

AYİDER

AYİDER

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Türkiye'nin içinde bulunduğu bu çalkantılı döneminde daha önce olduğu gibi istihdam oluşturmak için bazı kararlar aldı. 

AYİDER, yabancı konut yatırımcısını Bağdat Caddesi’ne çekecek!

İnşaat sektörüne yön verdiği kadar insanı ve şehri koruyan projeleriyle de ses getiren AYİDER, 17-20 Kasım tarihleri arasında CNR Emlak Fuarı’na katılarak yabancı konut yatırımcısını Anadolu Yakası’na ve Bağdat Caddesi’ne çekecek.

Konut alıcısı da satıcısı da faizlerin düşmesini bekliyor!

TCMB'nin faiz indiriminden sonra gayrimenkul sektöründe gözler bankalara çevrilirken, konutta alıcı da satıcı da bu indirimin kredi faiz oranlarına yansımasını istiyor.

AYİDER'in yeni başkanı Melih Tavukçuoğlu oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne yeni başkan seçildi. Yeni dönemde AYİDER ismiyle yoluna devam edecek olan derneğin yönetim kurulu başkanlık görevini Melih Tavukçuoğlu üstlenecek.

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

İstanbul'da risksiz bina oranı yüzde 10 ile yüzde 20 arasında! Megakenti dönüştürmek 10-20 yıl sürebilir!

İstanbul'un kentsel dönüşümü yeniden gündeme oturdu. AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, maddi imkan sağlanırsa, 10-20 sene arasında megakentin kentsel dönüşümle yenilenebileceğine vurgu yaptı. 

Kiracı neyi öder? İşte detaylar!

Kiracılar, ev sahiplerine, her ayın belirli yani kira sözleşmesinde belirtilen günde kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Peki “Kiracı neyi öder?” İşte detaylar!

Kiracı son ay kira öder mi?

Kiracılar belli bir miktar karşılığında oturacakları konutu, ev sahiplerinden kiralarlar. Peki kiracı, evden çıkarken son ay kira öder mi? İşte detaylar!

AYİDER, inşaat sektörünü bir araya getirdi! İnşaat Zirvesi'nde neler konuşuldu?

AYİDER, inşaat sektörünün en önemli zirvelerinden birinin ev sahibi oldu. Zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Peki hangi konular gündeme geldi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

Nef Çekmeköy ve Nef Bahçelievler'de 120 ay vade yüzde 0.89 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Nef Çekmeköy ve Nef Bahçelievler'de 2020 tapu teslim fırsatı ve 120 ay vade yüzde 0.89 faizle kira öder gibi konut sahibi olma fırsatı sunuluyor...

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

AYİDER Haberi

AYİDER

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Türkiye'nin içinde bulunduğu başta ekonominin şu an ki çalkantılı döneminde daha önce olduğu gibi istihdam oluşturmaya, üretmeye ve katma değer yaratmaya dünden daha fazla sorumluluk alarak devam etmek için bazı kararlar aldı. 

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Adına;

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) olarak ülkemizin içinde bulunduğu başta ekonomimizin şu an ki çalkantılı döneminde daha önce olduğu gibi istihdam oluşturmaya, üretmeye ve katma değer yaratmaya dünden daha fazla sorumluluk alarak devam etmek için aşağıdaki kararları almış bulunmaktayız.

1.    Cari açığın, dış borçlanmanın ve bağımlılığın azaltılması, yerli ürünlerin üretilmesi ve bu ürünlerin kullanılması için henüz bağlantı ve anlaşması yapılmayan tüm inşaat kalemlerinde YERLİ ÜRÜNLERE geçme kararı aldığımızı,

2.    Türk Liramızın itibarını ve değerini yeniden artırabilmek...