28 / 03 / 2024

az gelişmiş bölgelerde yatırım teşviği

az gelişmiş bölgelerde yatırım teşviği

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı yatırım konularının "öncelikli yatırımlar" kapsamına alındığını, böylece söz konusu yatırımların yerine bakılmaksızın 5. bölgede geçerli bölgesel desteklerden yararlandırılmasının sağlandığını bildirdi...

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?

Dünya'nın birçok ülkesinde büyük depremler meydana gelirken son 100 yıl boyunca Orta ve Kuzey Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bir tane bile 6'lık deprem olmadı. Birçok kişi "Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edenler için o sorunun cevabı...

Fiat 500X gelişmiş teknolojisi Cross Plus ile yenilendi

Fiat 500X, gelişmiş hibrit teknolojisi ile ekonomik ve çevre dostu olarak sürüş deneyimi yaşatıyor. 500X’in, Cross Plus modeli 1 milyon 464 bin 900 Türk Lirası, Soft Top versiyonuda 1 milyon 514 bin 900 Türk Lirası’dan başlayan rakamlarla yeni sahiplerine sunuldu.

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi gelişmiş ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Ek MTV'de can sıkan gelişme! Büyük ceza kapıda

MTV ile ilgili yeni gelişme. Torba yasayla meclise gelerek kabul edilen ve çok tartışılan ek MTV için itirazlar sürüyor. Ancak yasanın iptali için yapılan itirazların sonucunu beklemeniz ve ek MTV'yi ödememeniz halinde de büyük cezalar gelebilir. İşte tüm detaylar...

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

İŞKUR resmen açıkladı! En az 1.641 büro personeli alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

İŞKUR bünyesinde 81 ilde en az ilkokul mezunu toplam 1.641 büro personeli alacağını açıkladı. Başvuruları sakın kaçırmayın!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Marmara fayı en az 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek! İstanbul'u ne bekliyor? Buz kestiren İstanbul depremi açıklaması...

Çimento sektörünün kapasitesi yeterli mi? Depremden bölgesindeki yeni konutlarda çimento sıkıntısı beklenmiyor!

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, depremlerin yaşandığı bölgelerde yapımına başlanacak konutlar için sektörün kapasitesinin yeterli olduğuna dikkat çekti. İşte Fatih Yüceli'in o açıklamaları...

az gelişmiş bölgelerde yatırım teşviği Haberi

az gelişmiş bölgelerde yatırım teşviği


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Mevzuat değişikliği ile bazı yatırım konuları 'öncelikli yatırımlar' kapsamına alınmıştır. Böylelikle söz konusu yatırımların yatırım yerine bakılmaksızın 5. Bölgede geçerli olan bölgesel desteklerden yararlandırılması sağlanmıştır" açıklamasında bulundu.


Avantajlı teşviğin süresi uzatıldı

Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik sisteminin uygulanmasına yönelik mevzuatın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, özel sektör temsilcilerinin görüş ve talepleri ile uygulamada yaşanan aksaklıkların değerlendirildiğini ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan düzenlemeleri hayata geçirmek üzere 3 mevzuat değişikliği yapıldığını belirtti. 


Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren son mevzuat düzenlemesi ile Vergi İndirimi ve Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği açısından görece yüksek oran ve sürelerden yararlanabilmek için aranan yatırıma başlama ile ilgili sürenin, bu yılın sonuna kadar uzatıldığını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti: 


"Böylelikle özellikle...