28 / 03 / 2024

Baba bir anne farklı kardeşlerin miras paylaşımı

Baba bir anne farklı kardeşlerin miras paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 69 yaşında ikinci evliliğini yapmış. Ben ikinci evliliğinden çocuğuyum, birinci evliliğinden de çocukları var. Annemle birlikte babam adına taksitleri ödediğimiz, babamın üzerine kayıtlı ev var. Kardeşlerimin pay almaması için ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Ziraat Bankası'ndan flaş kampanya. Anne ve babalar dikkat! Bu kadar para ödenecek

Ziraat Bankası tarafından çocuğu okula başlayacak anne ve babalara yönelik çok önemli bir kampanya yapıldı. Banka tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında çocuğu bulunan anne ve babalara yönelik çocukları için ödeme gerçekleştirilecek.

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

Çığ gibi zam geliyor... Zam furyası orayı da vurdu. Anne ve babalar hemen koşun bakın yoksa cebiniz delinecek

Enflasyonla birlikte artık iyice çığ gibi olmaya başlayan zamlar bir alanı daha vurdu. Bu alan en çok anne ve babaları zorlayacak.

Anne babalara müjde! Resmen peşe peşe açıklandı! Hesabınıza yatacak parayı hemen öğrenin!

Okulların açılmasına az bir süre kala Akbank’tan anne babaları sevindirecek bir kampanya haberi geldi. Abank, Axess'le giyim ve kırtasiye sektörlerinde yapılacak bin lira üzeri 2’nci alışverişe 50, toplamda 200 lira chip para hediye edeceğini duyurdu.

Anne babalar dikkat! Çocuklarınız için tam bu kadar para alacaksınız!

Okulların açılmasına az bir süre kala Denizbank’tan anne ve babaları sevindirecek bir haber geldi. Denizbank, eğitim harcamalarına 400 TL hediye edeceğini açıkladı.

Çocuğu 29 yaşını geçmeyen anne ve babalara adeta piyango çıktı. Devlet yüklü miktarda para ödeyecek

Çocuğunun yaşı 29'u geçmeyen anne ve babalara büyük bir müjde geldi. Anne ve babalar devlet tarafından verilecek desteği duyunca büyük bir mutluluk yaşayacak.

Anne babalar dikkat! O destekte son viraja girildi! Son gün 31 Temmuz! Acele edin!

Okulların açılmasına az bir süre kala QNB Finansbank’tan anne ve babaları ilgilendiren bir kampanya geldi. QNB Finansbank, eğitim ve kırtasiye harcamalarına +2 taksit uygulayacağını ve kampanyanın 31 Temmuz’da sona ereceğini duyurdu.

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Kelebek Mobilya'dan Babalar Günü'ne özel 'Baba Koltuğu' sepette yüzde 20 indirimli! Hediye arayanlar dikkat! 

Mobilya sektöründe ilklerin temsilcisi olan Kelebek Mobilya, Babalar Günü’nde de özel ve eşsiz bir hediyeyi müşterileriyle buluşturdu. Salvador Baba Koltuğu, şimdi sepette yüzde 20 indirimli. İşte 16 Haziran 2023 fiyat listesi...

Babalar Günü'nde Leapmotor'dan T03 alımlarında şık jest: ''Babaları baba yapan anneler''e tektaş yüzük hediye!

Leapmotor, Türkiye pazarına sunduğu son teknolojik araçlarıyla dikkat çeken yüzde yüz elektrikli araç üreticisi, Babalar Günü'ne özel bir kampanya düzenliyor. Şirket, T03 modeli satın alan müşterilere "babaları baba yapan tüm annelere" tektaş yüzük hediye edecek.

Baba bir anne farklı kardeşlerin miras paylaşımı Haberi

Baba bir anne farklı kardeşlerin miras paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 69 yaşında ikinci evliliğini yapmış. Ben ikinci evliliğinden doğan çocuğuyum ama birinci evliliğinden de çocukları var. Annemle birlikte çok uğraşarak babam adına taksitleri ödediğimiz, babamın üzerine kayıtlı bir ev var. Babamın vefatında bu işlerde katkısı olmayan kardeşlerimin pay almaması için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Babam 69 yaşında ikinci evliliğini yapmış. Ben ikinci evliliğinden doğan çocuğuyum ama birinci evliliğinden de çocukları var. Annemle birlikte çok uğraşarak babam adına taksitleri ödediğimiz, babamın üzerine kayıtlı bir ev var. Babamın vefatında bu işlerde katkısı olmayan kardeşlerimin pay almaması için ne yapabiliriz? l E.E.

***

Köşemi takip eden okuyucularım artık ezberlemiştir; babanın vefatı halinde eş hayata ise o da çocuklar ile birlikte mirasçıdır. Eşin ve çocukların da mirasta dokunulamaz payları...