26 / 04 / 2024

bağcılar yıkım çalışmaları

bağcılar yıkım çalışmaları

Şehirlerin artık sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla konuşulduğu günümüzde Bağcılar ilçesi, Avrupa'da bile az sayıda benzeri bulunan projelere kavuşuyor.

Bağcılar'da 621 konutun yıkımı gerçekleşti!

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin emin adımlarla devam ettiği Bağcılar, yeşilin hâkim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Proje kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımı gerçekleştirildi.

Bağcılar'da 14 bina ve 52 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirildi!

Bağcılar kentsel dönüşümle yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Yüzde yüz mutabakatla devam eden proje kapsamında Güneşli Mahallesi’ndeki 2 bin metrekare alana sahip 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yıkımı davul zurna eşliğinde yapıldı.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor" dedi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları devam ediyor.

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

bağcılar yıkım çalışmaları Haberi

bağcılar yıkım çalışmaları

Bağcılar, ilçe sakinlerinin yüzde 100 desteğiyle emin adımlarla devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha yaşanabilir, otoparklı, depreme dayanıklı konutlara kavuşuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilçede Bağcılar Meydanı, Göztepe, Kemalpaşa, Albayraklar Sitesi ve THY Sitesi, Bakanlar Kurulu onayı ile Kentsel Dönüşüm Alanları olarak belirlendi, ilçede şu an toplam 46.389 bina stoku bulunuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde 621 konutun yıkımı gerçekleştirildi. Bu süreçte riskli yapılardaki hak sahiplerine devlet tarafından 2015 yılı rakamlarına göre 18 ayda, aylık 735 lira yardımda bulunuldu. Kira yardımı riskli alanlarda 36 ay boyunca devam ediyor. Bağcılar'daki Kentsel Dönüşüm süreci, bilgilendirme ve yerinde dönüşüm ilkesi ile yerinde ve zamanında doğru adımlar atılarak, karşılıklı iletişimle devam ediyor. 


“OLMAZSA OLMAZIMIZ YERİNDE DÖNÜŞÜM”

Bağcılar’da ilk...