26 / 04 / 2024

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...



Eyüpsultan’daki Rami Kışlası’nın restorasyon çalışmaları kapsamıda, Rami Kuru Gıda Hali’nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı’na taşınması kararı alınmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen aylarda bazı esnafın tahliye ettiği dükkanlarda yıkıma geçildi. Taşınmak için ek süre talep eden esnaf, yıkımın durdurulması amacıyla mahkemeye başvuruda bulundu. Mahkeme, binden fazla dükkanın oldduğu alanda sadece 16 dükkan için yıkımın durdurulmasına karar verdi. 

Esnafa verilen sürenin sona ermesiyle yıkım çalışmalarına start verildi. Dün sabah saatlerinde zabıta ve belediye ekipleri iş makineleri ile yıkımı sürdürdü. Daha önce tahliye edillen dükkanlar yıkılırken, tahliye edilmeyen dükkanlardaki mallar ise esnaflarca kamyonlarla taşındı. Maddi açıdan zarar gördüğüne dikkat çeken esnaf duruma tepki gösterdi. Diğer taraftan çevrede yine çevik kuvvet ekipleri tarafından geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. 

Rami Kuru Gıda Hali nin yıkımına esnaflardan tepki!

“DÜKKANLARIN YÜZDE 90’I YIKILDI”

15 senedir Rami toptancılar pazarında toptancılık faaliyeti sürdüren Muhittin Mutlu, "Dükkanlarımızı boşaltmaya çalışıyoruz. Yıkım kararından sonra yapacak bir şey kalmadı. Dükkanların yüzde 90’ı yıkıldıktan sonra yapacak hiçbir şey yok. Biz boşaltmaya çalışıyoruz ama tek yerden nasıl boşaltacağız? Yetkililere rica ediyoruz boşaltıncaya kadar bize süre verin" şeklinde konuştu.

“KENDİ MALLARIMIZI ALAMIYORUZ”

Muhammet Çoğalmış ise konuya ilişkin “Dükkanlarımıza dokunmaya müsaade vermediler. Kendi mallarımızı alamıyoruz. ‘Her şey bize ait biz el koyduk’ diyorlar. Demirleri kepenkleri sökmemize izin vermiyorlar. Otomatik kepenklerimizi almakta sıkıntı yaşıyoruz. Demirleri başka hurdacılara satıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Rami Kuru Gıda Hali nin yıkımına esnaflardan tepki!

“20 BİN LİRA ZARARIMIZ VAR”

20 bin TL zarara uğradığına vurgu yapan Engin Güneş, “Kesinlikle bizi artık burada istemiyorlar. Bugün pazar olmasına rağmen esnafa hiçbir şekilde haber vermeden dükkanlarımızı yıktılar. Bakın gördüğünüz gibi içeride eşyalarımız var. 20 bin lira zararımız var. Bu zarar hiçbir şekilde karşılanmayacak” diye konuştu.

Rami Kuru Gıda Hali yıkılıyor!


Geri Dön