19 / 04 / 2024

Rami Kuru Gıda Hali Kayabaşı'nda son durum!

Rami Kuru Gıda Hali Kayabaşı'nda son durum!

TOKİ, Rami Kuru Gıda Hali esnafından Kayabaşı’ndaki yeni yerleşke için 140 milyon lira topladı. Aradan 2 yıl geçti, bir çivi bile çakılmadı. Esnaf yeni dükkânının akıbetini merak ediyor



Taşınması dört yıldır yılan hikayesine dönen Rami Kuru Gıda Hali esnafı, Eyüp Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında kaldı. Belediyenin “Size yeni yer yapacağız” diyerek Rami’den çıkarmaya çalıştığı esnaf, Kayabaşı’ndaki yeni hâl için yaklaşık 140 milyon lira ödediği TOKİ’den de yanıt alamıyor. Dükkânlarının durumunu bağlı oldukları İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’ne (İGTOD) soran toptancılar ise “Bir dükkân için iki yıl önce 180 bin lira ödediniz. Şimdi oranın değeri 450- 500 bin lira oldu. Maddi sıkıntınız varsa biz alalım” cevabını alıyor.


1.000 DÜKKAN YAPILACAK 


Rami’deki halin taşınacağı Kayabaşı Resneli Çiftliği’ndeki 350 bin metrekarelik araziye toplam 1.000 dükkân yapılması planlanıyor. Esnaftan aldığımız bilgiye göre bu dükkânlardan 700’ü 100 metrekare, kalanı ise 50 metrekare olacak. Esnaf büyük dükkâna 180 bin lira, küçüğe ise 90 bin lira arsa payı ödediğini ifade ediyor.


ÖDEMELER 2013'TE BİTTİ! 


İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, dernek üyelerinden 830 esnafın Kayabaşı’ndan dükkân aldığını belirtiyor. Arsa paylarını TOKİ’ye peyderpey ödediklerini belirten Karlı, şunları söyledi: “2011’de TOKİ’yle sözleşme yaptık. 2013’te paranın tamamını ödedik. Planlar askıdan indi. İnşaatı da  TOKİ  iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje (EPP) yapacak. Taşınacağımız zamanı TOKİ söyleyecek.”


ARSA ALAN AVUKATLAR VAR 


Yazgan Zeytin’in sahibi Uğur Kara, başta avukat ve kuyumcular olmak üzere çok sayıda kişinin yatırım amaçlı yeni hâlden arsa aldığını söylüyor. Yeterli parası olmadığı için Kayabaşı’nda kiracı olacağını söyleyen Kara, “Burada belediyeye 460 lira ila 860 lira arasında kira ödüyoruz. Yeni dükkânların kirası çok daha fazla olacak” diyor.



Millet


Geri Dön