18 / 04 / 2024

Rami Kuru Gıda Hali'nde son durum ne?

Rami Kuru Gıda Hali'nde son durum ne?

Kayabaşı'ndaki yeni yerine taşınması yılan hikayesine dönen Rami Kuru Gıda Hali için T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda bir toplantı gerçekleşti. Peki Rami Kuru Gıda Hali'nde son durum ne?




Kayaşehir Kayabaşı'ndaki yeni yerine taşınması yılan hikayesine dönen Rami Kuru Gıda Hali için T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda bir toplantı gerçekleşti. Peki Rami Kuru Gıda Hali'nde son durum ne? 


9 Ocak 2016 tarihinde T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan  TOKİ  İstanbul Emlak Dairesi Başkanı, Ali Seydi Karaoğlu yaptığı açıklamada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili resmi görüşmelerin yapıldığını, bu görüşmelerin sonucu olarak ise imar kanunun 18.madde uygulamasını yapabilmek için yetki yazısının beklendiğini, yazının ellerine ulaşmasıyla, tapudaki işlemlere başlanacağını, bütün bunların dışında ise, her ihtimale karşı imar kanunu 18 uygulaması ile ilgili belge ve paftalarında hazırlanarak bakanlığa gönderildiği, bunların da bugünlerde onaylanmasının beklendiğini, onaylandığı an tapu tescillerinin başlayacağını, yani tapu tescillerinin bir an önce yapılması için iki yoldan hareket ettiklerini belirtti.



Rami Kuru Gıda Hali nde son durum ne?

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu


300 dönüm alan üzerinde yükselecek olan Kayabaşı Rami Kuru Gıda projesinin ilk etabı 1.000 dükkandan oluşacak. Daha sonra dükkan sayısı 2 bine çıkartılacak. 


Rami Kuru Gıda Hali’ndeki 2 bin 200 toptancı esnaf Kayabaşı’ndaki yeni hal tamamlanınca toptancı dükkanını buraya taşıyacak. Kayabaşı Rami Kuru Gıda Sitesi'nden dükkan satın alabilmek için İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği’ne üye olma şartı var. 


Rami Kışlası ne olacak?

Eyüp Belediyesi’nin mülkiyetindeki Rami Kışlası, restorasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Belediye, Kuru Gıdacılar Çarşısı’nın taşınmasının ardından yaklaşık 220 dönüm alan üzerinde yeni bir kültür merkezi kurmayı planlıyor. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön