28 / 03 / 2024

Bağdatlı Zaha Hadid

Bağdatlı Zaha Hadid

Iraklı mimar Zaha Hadid, Türkiye'de Kartal - Pendik kıyı şeridi projesini 2006'da tasarladı. Dünyanın en ünlü mimarları arasında gösterilen Zaha Hadid kimdir? İşte Hadid'in özgeçmişi...

Özlem Bağdatlı kimdir? Özlem Bağdatlı nereden mezun oldu?

Özlem Bağdatlı ne iş yapıyor? Özlem Bağdatlı’nın mesleği nedir? Özlem Bağdatlı nereden mezundur? İşte detaylar!

Hakan Aygen yeniden TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

TSKB GYO'nun 25 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Hakan Aygen'in ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Özlem Bağdatlı seçildi.

Hakan Aygen, TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hakan Aygen'in ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Özlem Bağdatlı'nın seçilmelerine karar verildi.

Hakan Aygen, TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

TSKB GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aygen ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Sayın Özlem Bağdatlı seçildi. 

Özlem Bağdatlı kimdir?

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özlem Bağdatlı kimdir? Özlem Bağdatlı daha önce hangi şirketlerde görev yaptı? İşte Özlem Bağdatlı'nın biyografisi;

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca şubesi açıldı!

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca şubesi bugün 10 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyu şubesi açıldı!

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt şubesi bugün 10 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aygen oldu!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanlığına Hakan Aygen ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Özlem Bağdatlı seçildi...

Bacalı Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bacalı Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Devrim Bağdatlı ve Feyza Şenkalfa ortaklığında kuruldu. 

TSKB GYO'nun başkanı yine Hakan Aygen oldu!

Hakan Aygen, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Başkan vekili ise Özlem Bağdatlı oldu...

TSKB Gayrimenkul üst yönetiminde değişiklik!

TSKB Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hakan Aygen, TSKB Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Özlem Bağdatlı seçildi.

İşte deha mimar Zaha Hadid'in sırrı!

Mimarinin temeli olan bütünlük anlayışına karşı çıkan Hadid, binaların dış cephesini yüzey oyunlarıyla kaydırdı. Yeni bir akım başlattı.

Bağdatlı Zaha Hadid Haberi

Bağdatlı Zaha Hadid

Zaha Hadid kimdir?


Zaha Hadid 1950 yılında Bağdat’ta doğdu.  Londra Architectural Association okulunda mimarlık okumadan önce Beyrut Amerikan Üniversitesinde Matematik Bölümünü bitirdi. Mezuniyetinden sonra okulundaki hocaları ile 1977’de ortağı olduğu Office For Metropolitan Architecture'da çalışmaya başladı.


1980’de kendi Londra merkezli bürosunu kurdu. Hadid, 1980'lerde Architectural Association’da ve Dünyanın başka yerlerinde prestijli kurumlarında ders verdi. Graduate School of Design’da, Harvard üniversitesinde, illinois üniversitesinde, Hamburg’daki Hochschule für Bildende Künste’de, Knowlton mimarlık okulunda eğitmenlik yaptı. American Academy of Arts and Letters’ın onur üyesi olan Zaha Hadid, Viyanada uygulamalı sanatlar üniversitesinde profesörlük yapmaktadır.


Tasarladığı yeni uzay gemisi biçimindeki Tokyo Olimpiyat Stadyumu'nun maliyetinin 1,3 milyar dolardan fazla olması nedeniyle Japon mimarlar arasında tartışmalara neden olan Hadid, Bakü'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin tasarımıyla da tartışmaların odağında yer almıştı.


Hadid,...