28 / 03 / 2024

bahçeşehir metro hattı

bahçeşehir metro hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçeşehir'e uzanacak metro için ihale gerçekleştirdi. Ama Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar Marmaray'ın Ispartakule'ye kadar uzatılmasını istiyor.

Bahçeşehir’e metro gelecek mi?

Konut arzının en fazla olduğu lokasyonlar arasında yer alan Bahçeşehir’e düşük yoğunluğa göre yapılmış hesaplar artık cevap vermiyor. Artan nüfusla birlikte ulaşım sorunun baş gösterdiği Bahçeşehir’e metro gelecek mi? merak konusu. İşte yanıtı…

Sultanbeyli ve Bahçeşehir’e metro geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli ve Bahçeşehir’deki vatandaşların ısrarla metro talep ettiklerini söyleyerek; bu müjdeyi onlara vereceğiz, Sancaktepe’den Sultanbeyli’ye 6,5 km’lik metro hattını ilave edeceğiz dedi...

İstanbul'un batısına ilk metro geliyor! Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın yüzde 25'i tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın müjdesini vererek, hatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

İstanbulluların beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son durum! İşte açılacağı tarih!

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ne zaman açılacak sorusunun yanıtı İstanbulluların en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metrosu ne zaman açılacak? İstanbulluların beklediği metroda son durum...

Bahçeşehir'den Halkalı'ya tren hattına onay çıktı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen TCDD Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması oy birliğiyle kabul edildi..

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 

Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin güzergahında yer alan  Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?

İnşaat çalışmaları devam eden Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, 18,50 kilometre uzunluğunda olacak. Metro istasyonu 12 istasyondan oluşacak. Peki Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında son durum!

18,50 kilometre uzunluğundaki Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt ilçelerine hizmet verecek. Peki, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında çalışmalar ne durumda?

Mahmutbey–Bahçeşehir–Esenyurt hattı resmen uzadı!

Mahmutbey–Bahçeşehir–Esenyurt metro hattına eklenen 2 istasyon Valiliğin aldığı karar ile resmiyete kavuştu..

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu imar planı tadilatı askıda!

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Raylı Sistem Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda güzergah değişiyor!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Uysal, "Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Esenyurt-Bahçeşehir-Mahmutbey metrosunda son durum!

İnşaat çalışmalarının başladığı Esenyurt-Bahçeşehir-Mahmutbey Metro Hattı için TBM (tünel açma makinası) siparişleri verildi. Metro hattının Ağustos 2020'de açılması planlanıyor. 

KİPTAŞ Vaditepe Bahçeşehir'e metro geliyor!

Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı'na ek durak ekleniyor. Ispartakule ile Bahçeşehir durakları arasına eklenecek ek durak ile güzergahta da değişiklik yapılacak. Eklenecek yeni durak, KİPTAŞ Vaditepe Bahçeşehir projesinin bulunduğu bölgeden geçecek...

bahçeşehir metro hattı Haberi

bahçeşehir metro hattı

Bahçeşehir'de yaşayanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeye kadar uzanacak metro ihalesini yakından takip etti. Daha önce iki kez ertelenen ihalenin üçüncü aşamasını da takip eden Bahçeşehir sakinleri, Marmaray'ın son durağının Halkalı olarak planlanmasının yanlış olduğunu belirterek "Edirne'ye kadar uzanan tren hattı Bahçeşehir'in tam içinden geçiyor. Marmaray, nüfus yoğunluğunun hızla arttığı Bahçeşehir'e kadar uzatılsın. Ispartakule istasyonu işlevsel hale getirilsin" diyor. 





İhaleye yakın takip 

Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşları çatısı altında toplayan Bahçeşehirliler Derneği (BADER), daha önce iki kez ertelenen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro ihalesini takip etti. Bahçeşehir ve çevresindeki ulaşım sorununu çözecek projenin bir an önce gerçekleşmesi için ihale sürecini takip eden BADER üyeleri, ihale salonunda yerini aldı. 


İstanbul'un...