29 / 03 / 2024

Sultanbeyli ve Bahçeşehir’e metro geliyor!

Sultanbeyli ve Bahçeşehir’e metro geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli ve Bahçeşehir’deki vatandaşların ısrarla metro talep ettiklerini söyleyerek; bu müjdeyi onlara vereceğiz, Sancaktepe’den Sultanbeyli’ye 6,5 km’lik metro hattını ilave edeceğiz dedi...




Vatandaşlardan metroya çok büyük bir ilgi olduğunu  Sultanbeyli ve Bahçeşehir’deki vatandaşların ısrarla metro talep ettiklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Topbaş, “İnşallah bu müjdeyi vereceğiz. Sancaktepe’den Sultanbeyli’ye 6,5 km’lik metro hattını ilave edeceğiz. Ulaştırma Bakanlığımızla görüşmek suretiyle Bahçeşehir’e raylı sistemin ulaşmasıyla ilgili de çalışmayı tamamlayacağız. 400 km yapıp yapamayacağımız tartışılırken böylece 400 km’nin üzerine çıkacağımızı da deklere etmiş olduk. Metro ağı 2019 sonrası, 776 km’ye kadar ulaşacak. Dünyanın en büyük ikinci metro ağına sahip olacağız. İstanbul’un Paris’ten fazla metro ağı olacak” dedi.


Akıllı otobüsler yollarda

Başkan Topbaş İETT filosunu da yenilediklerini kaydederek, dünyada bir çok fabrika işçi çıkarırken alım yaptıkları otobüs fabrikalarının yeni işçi istihdam ettiğini söyledi. İETT’yi 3 bin otobüsle güçlendirdiklerini ve 2 bin 500 otobüsü hizmete aldıklarını söyleyen Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul’un akıllı otobüsleri var artık. Böyle ayrıcalıklı kente de bu yakışır.


Zaten her alanda en gelişmiş teknolojiyi kullanıyoruz. Otobüslerimizde klima, tv, iç ve dış kameralar vardı. Ama halkımıza daha fazlasına layık dedik. Otobüslerimize ‘ücretsiz internet’ getirdik.Telefonları çok hızlı şarj edecek cihazlar yerleştirdik. Böylece toplu ulaşıma olan ilgiyi arttırıyoruz.”


İBB


Geri Dön